RVV H1 bezorgt Leython H2 pijnlijke nederlaag

RVV H1 bivakkeert al weken op de 4e plek in de 1e klasse. Promotie en degradatie zijn buiten bereik, dus lijkt de competitie dood te bloeden voor Rijnwijkers. Tegenstander van afgelopen vrijdag, Leython uit Leiderdorp, bezet de 3e plek en speelt nog voor promotie. Alleen moest Leython H2 buigen voor het sterkere RVV, dat met een 1-3 overwinning 4 punten mee terugnam naar de gemeente Katwijk. De promotiekansen van Leython H2 zijn aanzienlijk geslonken.

Trainer van RVV H1 Martin Broere twijfelde bij de maandagtraining nog of hij bij de wedstrijd van de RVV-heren aanwezig kon zijn. Dat hij uiteindelijk toch binnen kwam lopen is tekenend voor de sfeer en het geloof in RVV-mannen. Met de terugkeer van spelverdeler Ron de Mooij is de groep weer op volledige oorlogssterkte.

De eerste set begon erg slap. Beide ploegen grossierde in pass- en servicefouten, maar in de ralley’s die ontstonden bleek RVV sterker. RVV trok de eerste set naar zich toe met 23-25. RVV was verrast door de matige tegenstand die Leython bood en besloot met dezelfde opstelling door te gaan. RVV wist de fouten uit haar spel te halen, wat Leython niet lukte. De middenaanvallers Rovers en Fraanje scoorden belangrijke punten, zorgden voor de nodige dreiging waardoor de buitenaanvallers het steeds makkelijker kregen. RVV won de set makkelijk met 19-25.

In de 3e set leek het tij te keren voor Leython. RVV viel weer terug, maakte veel individuele fouten en probeerde dit met agressief spel te compenseren, wat juist een remmende en demotiveerde  uitwerking leek te hebben. Ook de slechte discipline in de uitvoering van een tactische omzetting was hier debet aan. Diagonaal van Zuylen werd in het achterveld nog vervangen door spelverdeler Ard de Mooij en hij creëerde met een fantastische serviceserie de aansluiting, maar de rest van de ploeg kon aan deze handreiking geen gevolg geven en verloor de set met 25-22. De groep was kwaad en teleurgesteld op zichzelf. Broere hamerde op de discipline bij de uitvoering van de tactische omzetting en dit betaalde zich uit. Bovendien posteerde hij Leander Rijneveld op de plek van William Fraanje. Leython leek vast beraden de wedstrijd te keren en door veelvuldig de middenaanvaller s te zoeken. Middenblokkeerders Rijneveld en Rovers hadden hier grote moeite mee. Alleen werd tot verbazing van RVV en het publiek in de beslissende fase van de set de buitenaanvallers gezocht. RVV wist hier wel raad mee. Ook prettig was een riskante doortikbal  op de stand 23-23, die via de netrand aan de juiste kant van het net op de grond viel. RVV drukte door en won de set met 24-26 en daarmee de wedstrijd met 1-3.

Reactie niet mogelijk.