RVV H1 heeft weinig moeite met VCO H1 (4-0)

Met een eenvoudige 4-0-overwinning op staartploeg VCO H1 onderstreepten de volleyballers van RVV H1 afgelopen zaterdag nog maar eens dat de Boorsmazaal een bijna niet te nemen vesting is.

Alleen koploper Leython H2 won dit seizoen in Katwijk, alle andere tegenstanders werden met een nederlaag naar huis gestuurd. De thuisbalans van RVV kon na de winst op VCO alvast worden opgemaakt, aangezien het de laatste thuiswedstrijd was van de mannen van Bart. Die de RVV’ers ook deze wedstrijd weer wees op het belang van een goede servicedruk en dito blokkering.

En aan het begin van de eerste set luisterde het startende team goed naar de adviezen van hun coach. De passing van de Oegstgeestenaren werd meteen onder druk gezet, waardoor de middendreiging van VCO minimaal was en de blokkering zich kon focussen op de buitenaanvallers. Alleen oud-RVV’er Arjen de Mare – tegenwoordig in dienst van VCO – kwam regelmatig tot scoren, maar dat was veel te weinig om het RVV echt lastig te maken. Gedecideerd trok RVV de eerste set naar zich toe met 25-19.

In de tweede set was dat wel anders. Naast het vele praten liet VCO bij vlagen zien slim te kunnen volleyballen, door het RVV lastig te maken met tactische ballen. Maar dat lag ook vooral aan de compleet wegvallende servicedruk van de thuisclub. VCO nam brutaal een voorsprong van drie punten (11-14). Met een time-out kreeg Bart zijn mannen weer op het goede spoor. Uitgerekend Erik (hij speelde tegen zwager Arjen en broertje Bart, of was het nou Ruud?) gaf het goede voorbeeld met een uitstekende serviceserie. De blokkering werd weer goed neergezet en de set werd gewonnen met 25-20.

Een service kan in het volleybal een dodelijk wapen zijn. En dat wapen haalde RVV in de derde set maar weer eens uit de kast. Verschillende RVV'ers lieten een prima serie noteren en dwongen de tegenstander uit Oegstgeest tot vele persoonlijke fouten. Bij 20-5 was al wel duidelijk dat het arme VCO de tien punten niet ging halen. Met 25-8 vond RVV het welletjes.

De set voor de bonuspunten begon erg lastig, vooral omdat de thuisploeg het zichzelf moeilijk maakte door te weinig rendement uit de aanval te halen. Onder aanvoering van de middenaanvallers, die door een prima passing in stelling gebracht konden worden door Ard, was de zwakke start echter snel weggewerkt. Wat VCO ook probeerde, RVV was tot het einde van de wedstrijd heer en meester, precies zoals Bart het graag zag (25-18).

Komende vrijdag 30 maart speelt RVV H1 in Scheveningen tegen Kalinko H2. De wedstrijd in sporthal Houtrust begint om 19.30 uur.

Reactie niet mogelijk.