RVV H1 herpakt zich met winst op Haaglanden

De mannen van RVV hebben het afgelopen weekend weer goede zaken gedaan. Na twee ontluisterende nederlagen op rij werd vv Haaglanden 4 (voorheen Visade) uit Voorburg op een 3-1-nederlaag getrakteerd in de Boorsmazaal. Trainer/coach Bart van Kruistum kan tevreden terugzien op het resultaat maar het vertoonde spel laat nog te wensen over. De derde plek in de Promotieklasse C verplicht dat.

Het talrijke publiek in de Boorsmazaal werd afgelopen zaterdagmiddag in ieder geval een vermakelijke pot volleybal voorgeschoteld. Alleen Gert Klok was bij RVV vanwege heuglijke familieomstandigheden afwezig. De eerste set met Ard de Mooij als spelverdeler en good old Erik de Muinck op de buitenkant ging gelijk op. Libero Martijn Klinkenberg strooide lustig met loepzuivere passes. Het verschil met vv Haaglanden was echter dat zij minder fouten maakten. Zoals zo vaak begint de set pas boven de 20 punten. Twee onnodige aanvallende fouten deden de mannen van RVV de das om, Haaglanden won de spannende eerste set met 24-26.

Een omzetting in de tweede set met Ron de Mooij in de spelverdeling en Samuel di Maggio op de middenpositie voor Lex Pardon moest het tij gaan keren. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, maar na het inbrengen van allrounder Ard de Mooij als extra zekerheidje in de veldverdediging begon het aan RVV-zijde te lopen. Eindelijk werd er servicedruk opgebouwd en Haaglanden had geen antwoord op de verwoestende service van Ken Rovers die vooral in deze tweede set het verschil maakte (25-22).

In de derde set werd de goede lijn na enige hapering voortgezet. Aan de hand van uitblinker Erik de Muinck, die zaterdagmiddag vooral in de passing en de aanval ver boven zichzelf uit steeg, werd punt voor de punt op de tegenstander veroverd. Een goede spreiding van de spelverdeling was daar zeker debet aan. Samuel di Maggio en Jelle Noest kwamen nu wel goed door in de aanval. Ondanks enig verval in de servicedruk werd de set met 25-23 binnengehaald.

De vierde set met een in de gehele wedstrijd al solide en gedreven spelende Martin Verheij kwam geen enkel moment meer in gevaar. Ook De Muinck liet zien dat je met slim serveren de aanval van de tegenstander kunt ontregelen. Het resulteerde in 25-20 winst in de vierde set en een 3-1 overwinning op Haaglanden.

Een week eerder beleefde RVV H1 een totale offday tegen Kalinko H2. De Katwijkers konden dit nog verbloemen in de eerste set, maar lieten zich daarna de kaas wel heel makkelijk van het brood eten. Alles waardoor een volleybalteam een wedstrijd zou kunnen winnen, ontbrak vanaf de tweede set bij de formatie van Bart van Kruistum. Na de ‘gestolen’ eerste set (23-25), die tot stand kwam door op de belangrijke punten middels de service fouten af te dwingen bij de Scheveningers, was het vervolg van RVV werkelijk niet om aan te gluren. Een slechte dag kun je hebben, maar wat RVV liet zien was collectief falen. Niemand was in staat om het voortouw te nemen en er letterlijk en figuurlijk een klap op te geven. Omdat ook de absolute wil om te winnen ontbrak, leed RVV via 25-20, 25-19 en 25-14 een ontluisterende 3-1-nederlaag.

Aanstaande zaterdag 15 november speelt RVV opnieuw uit in Scheveningen, maar dan tegen het eerste team van Kalinko. De wedstrijd in de Houtrusthal begint om 16.30 uur.

Reactie niet mogelijk.