RVV H1 kan het niet bolwerken bij Kratos

Het is RVV zaterdag niet gelukt om de eerste wedstrijd van 2015 in winst om te zetten. Het begin was in Delft tegen Kratos ’08 veelbelovend, maar daarna zakte het spel van de Katwijkse volleyballers af en toe naar een bedenkelijk niveau. RVV verloor met 3-1.

De plek van de wegens vakantie afwezige coach Bart van Kruistum werd waargenomen door de geblesseerde H1-speler Ard de Mooij. Die zette het team goed neer en RVV schoot uit de startblokken. Met veel servicedruk werden directe fouten afgedwongen bij de Delftse opponent en ook blokkerend pakte de Katwijkse formatie veel punten. Het resulteerde in ruime winst van de eerste set (18-25).

Vanaf set twee pakte Kratos de zaken wat energieker aan, terwijl RVV veelvuldig verviel in de fout om een rally snel te willen afmaken. Dat zorgde vooral voor veel fouten aan Katwijkse kant, en de voorsprong van de thuisclub werd in de tweede set alleen maar groter (25-15). Dit spelbeeld zette zich in eerste instantie door in de derde set, maar langzaam krabbelde RVV weer op. Ken Rovers bracht met zijn service de spanning weer helemaal terug, maar op de beslissende momenten maakte RVV zelf de fouten. De cadeautjes werden door Kratos dankbaar uitgepakt (25-23).

Daarna was het over en sluiten voor RVV, want halverwege de vierde set stonden de Delftenaren al op een ruime voorsprong (14-7). De Katwijkers haalden geen moment hun normale niveau en daar wist Kratos wel raad mee (25-15).

Vanavond (vrijdag) kan RVV de vervelende start van 2015 wegspoelen tegen Leython DC. De wedstrijd in de Bloemerd in Leiderdorp begint om 21.30 uur.

Dames
Ook het eerste damesteam van RVV kwam afgelopen zaterdag niet tot winst. In de eigen Boorsmazaal bleek de Noordwijkse rivaal NOVO met 1-3 te sterk (25-19, 21-25, 17-25, 22-25). Morgen (zaterdag) krijgen de dames de kans zich te revancheren tegen Inter Rijswijk. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.