RVV H1 maakt korte metten met Kalinko H2

KATWIJK – Het was vooraf een mooi affiche: de nummer 3 tegen de nummer 5, RVV H1 tegen Kalinko H2. In de praktijk werd het nooit een echte wedstrijd omdat de Katwijkers een paar maten te groot waren voor de Scheveningse formatie.

Kalinko bleek een team dat op fysiek terrein met veel lange jongens best een beetje indruk maakte. En lengte is in het volleybal nu eenmaal een voordeel. RVV haalde deze zaterdagmiddag echter een vertrouwd wapen te voorschijn: snelheid en heel veel middendreiging. Niemand bij RVV speelde zwak, maar de middenaanvallers Jeroen en Ken waren wel heel erg goed op dreef. Door de prima verzorgde passing kon Ron hen veelvuldig aanspelen en werden de ballen langs of zelfs over de toch lange middenblokkeerders geslagen.

Een ander voordeel van het hoge tempo was dat ook Gert, Erik en Ard met de regelmaat van de klok slechts één blokkeerder tegenover zich hadden en dan was het in de meeste gevallen raak. Zo geschiedde in de eerste twee sets (25-19 en 25-16), waarin RVV nooit in de problemen kwam. Klein puntje van kritiek was dat nog iets te veel servicefouten werden gemaakt, behalve dan Leander, die in de tweede set een geweldige serie neerzette. De servicefouten werden echter gecompenseerd door bijna foutloos Katwijks volleybal als de bal eenmaal in het spel was.

Een lichte kentering kwam in het begin van de derde set, die vooral inhield dat Kalinko beter ging spelen terwijl RVV er bij vlagen iets te simpel over dacht. De lengte van de gasten kwam regelmatig tot uitdrukking in een betere blokkering, maar RVV schakelde (in tegenstelling tot de wedstrijd tegen VCO) in de derde en vierde set iedere keer op tijd om naar slim volleybal. Waar Kalinko een prima verdediging neerzette op hard geslagen ballen, bleken de Scheveningers kwetsbaar bij de lepe prikballen van RVV. Dat was bovendien leuk voor Bart, want zijn training op slimme ballen wierp meteen vruchten af. Kalinko bleef in sets drie (25-21) en vier (25-20) langer bij, maar moest uiteindelijk het antwoord schuldig blijven als RVV weer echt gas gaf.

De prima overwinning zorgt ervoor dat de top van de ranglijst in het zicht blijft en RVV met vertrouwen toe kan leven naar de laatste wedstrijd van 2011. Komende vrijdag 16 december is RVV te gast bij Sovicos, de wedstrijd in Den Haag begint om 21.30 uur.

TeamWedstrijdenPuntenSets voorSets tegenPunten voorPunten tegen 
1Gemini-Kangeroes HS 1941324887628 
2Leython DC HS 2837293789582 
3RVV HS 1725208668610 
4Castellum HS 28241914727695 
5Kalinko HS 28221815740696 
         

 

Reactie niet mogelijk.