RVV H1 maatje te groot voor Leython

De volleybalmannen van RVV hebben zich afgelopen vrijdag prima hersteld van de nederlaag tegen Kratos ’08. In Leiderdorp waren de Katwijkers te sterk voor Leython DC (1-3). Enige minpuntje was het onnodige verlies van de tweede set.

Waar RVV in de heenwedstrijd heel veel moeite had met de Leiderdorpers (nipte 3-2 winst), was dat in de Bloemerd wel anders. Met Pim Mossel dit keer als coach op de bank als vervanger van de wegens vakantie afwezige Bart van Kruistum ontwikkelde RVV meteen veel servicedruk. De blokkering zat daarbij ook goed dicht en er was de hele set geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers (14-25).

RVV slaagde er echter niet in om het goede spel door te zetten in de tweede set. Dit keer zorgde Leython de sterke services en werd RVV in de passing tot fouten gedwongen. De goede teamspirit uit de eerste set was al snel verdwenen en wat de Katwijkers ook probeerden, eens te meer bleek dat een ruime achterstand in de Promotieklasse zelfs tegen de nummer laatst bijzonder moeilijk te repareren is (25-18).

Het onnodige verlies bleek echter een incident. Aan de hand van uitblinkers Samuel di Maggio met zijn service en Jelle Noest met zijn harde aanvallen werd iedere hoop op een goed resultaat van de thuisclub in de derde en vierde set vakkundig om zeep geholpen door RVV. Met twee keer 15-25 liet de Katwijkse formatie ook in de cijfers zien wie de baas was op het veld.

Komende zaterdag 24 januari speelt RVV H1 de eerste thuiswedstrijd van 2015. In de Boorsmazaal is om 17.00 uur VCS uit Sassenheim te gast. De heenwedstrijd met met 0-4 gewonnen, maar dat ging een stuk moeizamer dan de score doet vermoeden. Kom daarom onze mannen aanmoedigen. Tot zaterdag!

Reactie niet mogelijk.