RVV H1 met hakken over de sloot door in beker

Een kansloze bekernederlaag, daar koersten de volleyballers van RVV afgelopen vrijdag rechtstreeks op af bij Kratos ’08 H2. Na twee kansloos verloren sets herpakten de Katwijkers zich net op tijd in Delft en zegevierden in vijf sets (2-3).

Het was ver beneden peil wat RVV in de eerste twee sets liet zien. Kratos hoefde de bal slechts in het spel te houden, want RVV stapelde fout op fout. In alle facetten van het volleybalspel gaven de mannen van Krasimir Filipov niet thuis en de thuisclub leek een wel heel makkelijk avondje tegemoet te gaan. Maar na twee ronduit beschamende setstanden (25-11 en 25-14) vond RVV dan eindelijk de knop die om moest. Het spel was nog allerminst goed, maar er werd in ieder geval gevochten voor ieder punt. De Katwijkers kregen grip op de service van Kratos en langzamerhand werkte RVV zich naar de goede kant van de score in de derde set (19-25).

Het klinkt gezien het nog altijd erg matige spel bijna te bizar voor woorden, maar vanaf halverwege de derde set kwam RVV gezien het scoreverloop eigenlijk geen moment meer in de problemen. Onder leiding van aanvallers Martin Verheij en Gert Klok bouwden de Katwijkers ook in de vierde set een niet meer te overbruggen voorsprong op (18-25). Halverwege de beslissende vijfde set was het nog spannend (7-8), maar RVV drukte op wilskracht door en trok de winst alsnog naar zich toe (10-15).

In de tweede ronde van het regionale bekertoernooi krijgt RVV derdedivisionist Haaglanden H2 uit Voorburg op bezoek, de datum voor deze wedstrijd moet nog worden vastgesteld. Komende zaterdag 31 oktober speelt RVV thuis tegen VCS uit Sassenheim, met oude bekende Erik de Muinck in de gelederen. De zeer ervaren aanvaller speelde de afgelopen twee seizoenen bij RVV en het zegt genoeg dat de Katwijkers niet blij waren dat De Muinck terugkeerde naar zijn oude club. De onderlinge vriendschappelijke banden zullen in de Boorsmazaal echter alleen voor en na de wedstrijd worden aangehaald, want vanaf 17.00 uur brandt de strijd om de punten los.

Reactie niet mogelijk.