RVV H1 moet buigen voor Vives H1

In de altijd sfeervolle IJsselhal in IJsselstein verloren de Katwijkse volleyballers afgelopen zaterdag met 3-2 van Vives H1. De IJsselsteinse mannen werden, gesteund door veel publiek en een DJ, naar de overwinning gestuwd.

Afgezien van de sterke opening van Ard de Mooij met zijn service, kon RVV maar moeilijk uit de startblokken komen. Vives haalde RVV in no-time bij en hadden het beste spel. RVV bleef door hard te werken wel in het spoor. Ook werden zij daarbij enigszins geholpen door onzorgvuldigheden van hun tegenstander. RVV-coach Walleze plaatste op 21-20 achterstand een in eerdere wedstrijden succesvol gebleken wissel. Spelverdeler Ard de Mooij werd vervangen door zijn oudere broer Ron. Maar “behaalde resultaten uit het verleden……”, gelukkig dit keer wel. RVV won de set tegen de verhoudingen in met 23-25.

Walleze bracht wijzigingen aan in de opstelling. Jelle Noest werd van de buitenpositie naar midblok, Robert de Vries bewandelde de omgekeerde weg en Spelverdeler Ron de Mooij mocht blijven staan. Ondanks het setverlies was Vives zeer gemotiveerd om een beter resultaat neer te zetten. Sterk serverend, efficiënt in de aanval en door uitmuntende verdediging sloegen de heren uit IJsselstein set 2 en 3 gemakkelijk binnen (25-16 en 25-22).

Ook de vierde set leek ook een prooi te worden voor de thuisploeg, maar de laatste stuiptrekkingen van RVV bleken te stevig voor Vives. Een geweldige serviceserie van de in de basis teruggekeerde Ard de Mooij brachten RVV terug in het zadel. Het geloof in een goede uitslag keerde terug. Ook aanvallend had de Katwijkers meer in te brengen. Met name Robert de Vries en Gilbert Vivo scoorden een aantal belangrijke punten die RVV naar setwinst brachten (19-25).

RVV vertrouwde erop de goede ‘vibe’ vast te kunnen houden, maar Vives sloeg in de openingsfase direct een gat van 3 punten. RVV verkleinde de afstand tot 1 punt bij de veldwissel, maar Vives drukte door en won de set met 15-11.

Het spel bij de Katwijkse formatie is nog niet optimaal en de matige vorm en de vele blessures binnen de selectie hebben daar geen positieve invloed op. Eerstvolgende horde is VCN H2 uit Capelle aan den IJssel op 19 oktober om 17:00u in de Boorsmazaal in Katwijk.

https://www.volleybal.nl/competitie/wedstrijd/2CH-FD/nationale-competitie

Reactie niet mogelijk.