RVV H1 moet diep gaan voor winst op Kalinko

Het kostte de volleyballers van RVV afgelopen zaterdag in Scheveningen veel moeite, maar uiteindelijk kregen de mannen van trainer/coach Bart van Kruistum ook Kalinko H1 op de knieën (2-3).

Als het na vier sets 2-2 staat in een wedstrijd met RVV, kan de vijfde set vooralsnog net zo goed schriftelijk worden afgedaan. De Katwijkers speelden dit seizoen al drie keer eerder een tiebreak en even zo vaak bleef RVV daarbij aan de goede kant van de score. Dat zegt absoluut iets over de mentaliteit van het team om nooit op te geven, want RVV leek in Scheveningen in de vijfde set rechtstreeks op een nederlaag af te stevenen. De service van Kalinko was in de beginfase te veel voor de passing van RVV en bij 5-1 leek het pleit beslecht. Niets was minder waar, want halverwege was het gaatje nog drie (8-5) en op 10-10 lag de strijd dankzij de in de hele wedstrijd ongenaakbare diagonaal Erik de Muinck weer helemaal open. Bij 11-12 was het showtime voor Ken Rovers en Ard de Mooij. De lepe services van De Muinck konden alleen maar naar de buitenaanvaller worden gespeeld, waarna het duo met drie killblocks op rij alsnog de winst op het scorebord zette (11-15).

Aan de andere kant zegt het feit dat het iedere keer tot een vijfde set moet komen ook wel iets over RVV. Vooral dat het team van Van Kruistum zich onnodig vaak in de problemen werkt. Zo ook tegen Kalinko. In een spannende eerste set had Kalinko net genoeg over om de kleine voorsprong om te zetten in setwinst (25-23), waarna RVV het heft in handen nam. De passing kwam mede dankzij libero Martijn Klinkenberg steeds beter aan, waardoor er gevarieerd kon worden aangevallen. Daar ligt de kracht van RVV, die prima werd uitgebuit in de tweede (16-25) en derde set (21-25).

Hoe Van Kruistum zijn team ook scherp probeerde te houden voor de vierde set, het ging toch weer mis. Bij 8-2 was RVV eigenlijk al kansloos, alhoewel de Katwijkers nog terugkwamen tot 16-13. Goed aanvalswerk van Kalinko en enkele missers van de arbiters voorkwamen echter een geslaagde inhaalrace, die in de vijfde set uiteindelijk wel met glans werd beëindigd.

Komende vrijdag om 20.45 uur speelt RVV opnieuw in Scheveningen tegen Kalinko, maar dan voor de beker. Een dag later komt Leython DC H2 voor de competitie op bezoek in de Boorsmazaal. Aanvang van die wedstrijd is 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.