RVV H1 slaat aanval Castellum H2 af

KATWIJK – Voor RVV H1 en Castellum H2 stond afgelopen zaterdag eigenlijk hetzelfde op het spel: aansluiting houden met de teams boven zich. RVV deed dat een stuk beter en won met 3-1.

In de uitgangspunten zat overigens wel verschil. Het Alphense Castellum moest winnen om überhaupt bij RVV in de buurt te blijven, terwijl de Katwijkers bij winst de koplopers binnen schootsafstand hield. Het verschil in punten bleek ook een verschil in kwaliteit. De eerste twee sets gingen in no time naar RVV (twee keer 25-16). De Katwijkse formatie speelde gedegen en maakte nauwelijks fouten, waarbij opgemerkt mag worden dat Ard met zijn ijzersterke service een belangrijke rol speelde.

Ook in de derde set leek er tot halverwege weinig aan de hand, maar plotseling begon de blauwe machine kuren te vertonen. Castellum werd in de eerste twee sets geslacht door sterk aanvalswerk van RVV, paste de blokkering aan en dat leek te werken. Gelegenheidscoach Dennis Schoneveld zag het gevaar op tijd en greep in met twee wissels. Leander moest zijn plaats weer afstaan aan Gert, al had die wissel niet meteen het gewenste effect. Een andere invaller, good old Arnoud van Zuijlen (op de bank begonnen als vervanger van de vakantievierende Jelle, nu maar hopen dat 'ie niks breekt…), knalde een belangrijk punt binnen. Op 20-22 mocht Gert serveren en dit keer was zijn serie beslissend. De blokkering zat weer potdicht en RVV stond geen punt meer af in deze set (25-22).

Toch eindigde de wedstrijd met een kleine kater voor de thuisclub. De vierde set kwam RVV weer beter voor de dag dan de derde, maar kon het verschil niet gemaakt worden. Castellum bleef keurig bij en bij 23-23 verdedigden de Alphenaren een paar harde klappen van RVV op schitterende wijze en pakten brutaal – en misschien wel een beetje verdiend – de laatste set met 23-25. Onnodig puntverlies voor RVV, al kan als positief punt worden aangedragen dat het gaatje met Castellum nu een gat is.

Komend weekend is RVV vrij, dan staat de kraker tussen de nummers 1 en 2 (Gemini Kangoeroes H1 en Leyhton H2) op het programma in Leiderdorp. Een week later, op zaterdag 21 januari, ontvangt RVV om 16.30 uur Leython in de Boorsmazaal. Een wedstrijd die RVV moet winnen om aansluiting te behouden met de top.

Reactie niet mogelijk.