RVV H1 sluit seizoen in stijl af

Met de negende zege op rij (1-3 bij Castellum H2) sloot heren 1 het seizoen 2011/2012 vrijdag in stijl af. Het wedstrijdbeeld vertelde in alle opzichten het verhaal van dit seizoen van de mannen van Bart. Bij vlagen heel goed, soms onbegrijpelijk zwak, maar vooral veel punten scorend en pakkend.

Voor beide ploegen stond niets meer op het spel, wat een leuke eerste set opleverde. De slagkracht van RVV won het uiteindelijk op punten van de blokkering van het Alphense Castellum, al had RVV aanvankelijk moeite om tot scoren te komen. De afstemming van de passing op spelverdeler Ard  was pas halverwege de set bewerkstelligd, maar toen was er ook geen houden meer aan voor de Alphenaren en sloeg RVV het beslissende gaatje (22-25).

Alle goede bedoelingen van RVV in de tweede set ten spijt, thuisclub Castellum had de bezoekers vanaf het eerste moment in de houdgreep en liet niet meer los. Vooral de sterke service van Castellum en een zwakke periode in de passing en het te graag in één keer willen scoren van RVV waren debet aan de duidelijke tussenstand halverwege (18-8). Vanaf dat moment kreeg RVV weer grip op de wedstrijd, maar een stunt zat er niet meer in (25-17).

De 'schwung' was echter weer helemaal terug bij RVV. Ron was broertje Ard halverwege de tweede set al komen vervangen, Ard begon in de derde set als diagonaal. De heren hervonden hun wapen genaamd service en Castellum kwam eigenlijk nooit meer in de wedstrijd. Met veel middendreiging en scores van middenaanvallers Ken en Jeroen werd het ook voor de buitenaanvallers makkelijker om te scoren. Met 13-25 was het krachtsverschil wel erg groot.

En ook in set nummer vier was RVV bij vlagen onherkenbaar voor een vrijdagavond. Met degelijk volleybal namen de mannen al snel afstand van Castellum. De taken werden naar behoren uitgevoerd en misschien wel belangrijker, er werd voor ieder punt geknokt. Want het was en bleef vrijdagavond, een dipje lag dus op de loer. Die leek in de eindfase ook even te komen toen Castellum uit het niets het gat van zes punten halveerde, maar Bart hoefde dit keer eens niet in te grijpen om zijn team weer op de rails te krijgen. Punt voor punt naderde het einde van het seizoen. Aan Erik uiteindelijk de eer om op 21-24 het laatste punt te scoren.

Heren 1 kan terugkijken op een prima seizoen. Van de twintig wedstrijden werden er slechts drie verloren, een knappe prestatie van de smalle selectie. Dat is meteen een speerpunt voor het komende seizoen, waarin heren 1 voor de hoofdprijs wil gaan. De technische commissie is druk bezig om het team te versterken. Als dat lukt, dan behoren de bewoners van de Boorsmazaal volgend seizoen zeker tot de voornaamste titelkandidaten.

 

 

 

 

Reactie niet mogelijk.