RVV H1 start seizoen met knappe zege op Delta

De mannen van H1 zijn het nieuwe seizoen in de Promotieklasse begonnen met een knappe overwinning op Delta. In Delft zegevierde H1 afgelopen vrijdag na een spannende wedstrijd met 2-3.

Met het toevoegen van de jonge talenten Samuel, Lex, Martijn en Tenzin aan de selectie beschikt trainer/coach Bart van Kruistum dit seizoen over een ruime selectie. Van die vier speelde Samuel vorig seizoen al zeer regelmatig mee in het vlaggenschip van RVV, tegen Delta startte ook Lex. Beide jongelingen konden terugkijken op een goede wedstrijd, die in de eerste set werd gedomineerd door RVV. Met prima services van onder meer Ard werd de verdediging van Delta onder druk gezet. Met name Ken (midden) en Gert (passer-loper) zorgden deze set voor de punten (22-25).

Een sterke periode van Delta halverwege de tweede set kostte onze mannen uiteindelijk de set. Door goed serveerwerk van de thuisclub kwam dit keer H1 maar niet onder de druk vandaan, hoewel Bart met wissels en time-outs nog van alles probeerde om de set te laten kantelen. De set ging echter met 25-20 naar Delta, maar de kentering die aan het eind van de tweede set al zichtbaar was, werd door RVV knap doorgezet in de derde set. Met Erik en Ron in het veld ontwikkelde H1 veel servicedruk en sloeg al vroeg in de set een gaatje van vier punten. Ook Martin kwam langzaam op stoom en sloeg zijn puntjes binnen. De setwinst kwam geen moment meer in gevaar (19-25).

H1 had echter weinig geleerd van de tweede set, want met hetzelfde recept liet met name in de passing RVV zich opnieuw onder druk zetten in set vier. Mede daarom stokte de aanval en daar maakte Delta slim gebruik van. De immer degelijke Delftenaren wisten wel raad met de geboden kansen en zorgden er via 25-19 voor dat een vijfde set nodig was. Daarin schoot H1 weer uit de startblokken. Met Samuel aan service, Ard weer als spelverdeler en Gert weer op de buitenkant stond het in een mum van tijd 0-5 en was de set eigenlijk al gespeeld. Delta kwam van 6-11 echter goed terug naar 10-11, maar waar onze heren vorig seizoen het hoofd verloren en op bijna identieke wijze de set alsnog inleverden, bleef H1 dit keer wel goed bij de les (12-15).

Komende zaterdag 27 september staat voor H1 de eerste thuiswedstrijd in de Boorsmazaal op het programma. Op de gloednieuwe vloer is Kratos ’08 (eveneens uit Delft) om 17.00 uur de tegenstander. Iedereen is welkom!

Reactie niet mogelijk.