RVV H1 terug op aarde

Na de spectaculaire overwinning op Leython H2 , de nummer 3 uit de competitie, dacht RVV-ers ook de nummer 2 te kunnen verrassen. Helaas voor de Rijnwijkers bleek VCS H1 te sterk. De smalle selectie van trainer/coach Martin Broere konden de Sassenheimers niet genoeg onder druk zetten. RVV verloor de wedstrijd met 1-3.

De brede selectie van VCS startte de eerste set erg sterk met veel scorende ballen over de middenaanval. Dit werd veroorzaakt doordat RVV niet genoeg servicedruk had. Toch kon VCS geen afstand nemen van de Rijnwijkers. Tot boven de 20 ging de score gelijk op. Waar RVV heel hard moest werken voor zijn punten, schonk RVV tot tweemaal toe weer terug door een onnodige servicefout. Daar bovenop twee gemakkelijke prikballen, kortom VCS kon heel gemakkelijk het initiatief pakken en de set naar zich toe trekken (24-26).

Geslagen door het onnodige setverlies bereikte het spel van RVV het ultieme dieptepunt. De servicepassing veranderde van matig in dramatisch. Spelverdeler de Mooij moest eerst de Ronde van Katwijk lopen voordat hij een setup kon geven. Als er vervolgens kon worden aangevallen, leek het erop of de aanvallers collectief hadden besloten alles voluit in de blokkering van VCS de slaan. RVV was kansloos. Hulpeloze blikken van de spelers naar trainer/coach Broere, die iedere minuut een stuk grijzer werd van volleybalzorgen. Besloten werd de set op te offeren en te investeren in de middendreiging om in de 3e set weer toe te kunnen slaan. VCS won de set met 14-25.

In het begin van de 3e set was het spelbeeld niet veel veranderd, maar wel verbetering zichtbaar in de stand. RVV kon VCS redelijk bijblijven, maar het dramatische spel bleef. Zo dramatisch dat op de stand 10-15 een toekomstige GTST-acteur een time out aanvroeg waarin het donderde. En gelukkig wierp het zijn vruchten af. De RVV-ers werden wakker en Ard de Mooij serveerde de mannen naar een setoverwinning (25-20).

VCS was aangeslagen door het setverlies. In de titelstrijd kan ieder setverlies een beslissende betekenen. RVV kwam beter in het spel, maar kon niet concurreren met de fantastische blokkering van de Sassenheimers. De set ging uiteindelijk verloren met 20-25.

Met nog twee wedstrijden te gaan is wel duidelijk dat RVV op de 4e plaats zal gaan eindigen. Volgend speelweekend treffen zij Delta (nr 11) en 16 april sluit RVV het seizoen in de Boorsmahal met de topper tegen titelkandidaat Inter Rijswijk. Met in de hoofdrol Martin Broere als Al Pacino (Any Given Sunday).

Reactie niet mogelijk.