RVV H1 vecht zich naar winst bij Sovicos (2-3)

KATWIJK – De echte killersmentaliteit ontbrak vrijdag bij RVV H1 in de uitwedstrijd tegen Sovicos H2. Het kostte de nummer 3 in de 1e klasse dure punten.

Nu is vrijdagavond niet de favoriete speeldag van dit RVV, maar dat mocht geen excuus zijn voor het wel heel slappe begin van de wedstrijd. RVV speelde veel te passief waardoor Sovicos, toch geen hoogvlieger in deze competitie, makkelijk een voorsprong kon nemen. De Katwijkers hebben aanvallers die allemaal met een klap een rally kunnen beslissen, maar dat kwam er niet uit in Den Haag. De tegenstander had eigenlijk maar één zo’n aanvaller, en die had een heerlijke avond omdat de blokkering van RVV regelmatig flinke gaten vertoonde. In de eindfase van de eerste set was RVV weer bij, maar liet het Sovicos gewoon weer ontsnappen (25-23).

De tweede set startte RVV wel voortvarend. De voorsprong die de Katwijkers al snel opbouwden, werd eenvoudig vastgehouden. De sterke middenaanval scoorde er deze set weer lustig op los, met setwinst (21-25) als logisch gevolg. En ook in de derde set was er helemaal niets aan de hand en deelde RVV de lakens uit. Maar toen bij 20-23 een killersmentaliteit werd gevraagd, liet RVV het (niet voor het eerst dit seizoen) afweten. De Katwijkse formatie gaf de set met 25-23 alsnog uit handen, tot woede van coach Van Kruistum. Die wisselde er sowieso al lustig op los (“Volgens mij heb ik nog nooit zo vaak gewisseld in een wedstrijd”), een teken dat in de vierde set werd opgepikt. Al had RVV er uiteindelijk een geweldige serviceserie van Ron de Mooij voor nodig om het definitieve gat te slaan (18-25).

De verbetenheid de wedstrijd toch te winnen, uitte zich ook in de beslissende vijfde set. Iedereen voerde zijn taken weer naar behoren uit, en dan is één goede aanvaller aan de andere kant van het net zeker niet voldoende om RVV H1 te kloppen. De set (12-15) en daarmee de wedstrijd ging naar de ploeg die daar toch wel het meeste recht op had. Al overheerste na afloop de teleurstelling dat er onnodig een punt was verloren.

Reactie niet mogelijk.