RVV H1 veel te sterk voor Kratos ’08 H3

RVV H1 leek vrijdag in Delft opnieuw op weg naar een simpele overwinning, maar moest in de laatste set nog even flink aan de bak om onnodig puntverlies te voorkomen tegen rode lantaarn Kratos '08 H3.

Die laatste set was eigenlijk ook de enige set die de aandacht opeiste. In de eerste drie sets was duidelijk te zien dat RVV boven in de 1e klasse meedoet, terwijl de Delftenaren op degraderen staan. Voordat de mannen echt warm waren was het al 0-3, na alleszeggende setstanden van 13-25, 16-25 en 16-25. RVV hoefde eigenlijk alleen maar goed te serveren en deed dat naar behoren.

In de laatste set sloeg de soms lacherige stemming in het veld al snel om naar frustratie. De servicepass vloog plotseling alle kanten op en de aanvalskracht viel compleet weg. RVV speelde vooral tegen zichzelf, maakte heel veel fouten en dan kan – met alle respect – zelfs de nummer laatst iets uitrichten tegen RVV. Bij 24-19 leek puntverlies daarom onafwendbaar, maar gelukkig hervonden de heren zich precies op het juiste moment.

In een ultieme poging iets te forceren verving Ron in de spelverdeling voor de laatste paar punten broertje Ard, die terug kon kijken op een prima wedstrijd. Met Jelle aan service voltrok zich toch een klein wondertje. De hoofden gingen omhoog, de mouwen werden eindelijk opgestroopt en met enkele schitterende reddingen in het achterveld en Erik als scorende man knokte RVV zich helemaal terug. De zes setpunten werden weggewerkt, waarna het initiatief weer helemaal bij RVV lag. Bij 27-28 was het uiteindelijk raak en werd ook de vierde set binnengesleept. Tot opluchting van iedereen, want zo werd toch nog de bij puntverlies 'beloofde' straftraining van Bart ontlopen.

RVV H1 is de komende twee weken vrij. De mannen gaan zich opladen voor een belangrijke wedstrijd. Op zaterdag 3 maart om 16.30 uur komt koploper Gemini Kangeroes H1 namelijk op bezoek in de Boorsmazaal. De belangen zijn groot: Gemini moet winnen om nog kan te maken op het kampioenschap, RVV moet winnen om zicht te houden op plek twee, die recht geeft op promotie/degradatiewedstrijden. Alle steun is natuurlijk welkom, we hopen dan ook op een stampvolle zaal!
 

Reactie niet mogelijk.