RVV hard door ondergrens tegen koploper Punch

De topper in de Promotieklasse tussen de volleyballers van RVV en Punch liep zaterdag in de Boorsmazaal uit op een deceptie voor de Katwijkse formatie. De koploper had na een spannende en vanuit Katwijks oogpunt onnodig verloren eerste set geen kind meer aan de thuisclub (0-4), die af en toe flink door de ondergrens zakte.

Dat Punch een sterk team is en zich hoogstwaarschijnlijk zal mengen in de strijd om het kampioenschap was voor de wedstrijd al wel duidelijk. De nog ongeslagen Delftenaren waren echter niet zonder vrees afgereisd naar Katwijk, want vorig seizoen kreeg Punch een ongenadig pak slaag in de Boorsmazaal. Dat het niet weer zo’n wedstrijd zou worden, werd meteen duidelijk. De bezoekers grepen het initiatief, maar met een goede servicedruk vocht RVV zich weer helemaal terug in de set. Beide teams hadden daarbij regelmatig flink te klagen over de arbitrale leiding, al mochten de Katwijkers zich het meest benadeeld voelen bij een paar flinke missers op de belangrijke punten. Dieptepunt was een schitterende aanval van Erik de Muinck op 23-22 die om onverklaarbare reden uit werd gegeven, waarna Punch haar kans greep en op setpoint wel scoorde waar RVV dat naliet (23-25).

Het verschil in de overige drie sets was de foutenlast. Punch speelde zeker geen geweldige wedstrijd, maar wist wel het aantal eigen fouten te beperken. RVV maakte met name in de tweede (14-25) en derde set (15-25) zoveel persoonlijke fouten dat de koploper wel heel gemakkelijk naar winst ging. Pas in de vierde set had het spel van RVV weer iets weg van volleybal, maar toen had Punch al een gaatje te pakken en speelde het de wedstrijd simpel uit (21-25). Lichtpuntjes bij RVV waren Ken Rovers (scorende man) en libero Martijn Klinkenberg, die een aantal ballen geweldig verdedigde.

Komende vrijdag 31 oktober kan RVV revanche nemen op zichzelf. Dan spelen de Katwijkers in de Houtrusthal in Scheveningen tegen het tweede team van Kalinko. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

Dames

In Leiderdorp lieten de dames van RVV afgelopen vrijdag tegen Leython DC dames 2 in de eerste drie sets zien dat de lijn omhoog is ingezet. De Katwijkse dames maakten het de nummer twee van de eerste klasse namelijk bijzonder lastig (25-22, 22-25 en 25-22). In de vierde set ging het kaarsje snel uit en had RVV geen schijn van kans (25-11). Komende zaterdag 1 november komen om 17.00 uur in de Boorsmazaal de dames van Sky Jumpers op bezoek.

Reactie niet mogelijk.