RVV Heren 1 behaalt zuinige overwinning

Na het verlies tegen kampioenskandidaat VCS hebben de RVV-heren weer een overwinning te pakken. Het tweede team van Delta uit Delft was kansloos, maar wist toch een set te snoepen van de Rijnwijkers.

RVV was genoodzaakt 2 spelers uit het tweede herenteam naar de eerste selectie te promoveren. Arjan van Wolferen verving de afwezige William Fraanje en Gert Koelewijn moest de ontbrekende aanvoerder Arnoud van Zuijlen doen vergeten.  Tenslotte nam de geblesseerde Leander Rijneveld de rol van coach op zich. Het spel in de eerste set was niet bijzonder, een typische wedstrijd op een doordeweekse avond. Gelukkig hielp Delta de Rijnwijkers een handje door veelvuldig fout te serveren. Zonder door te hoeven schakelen naar de 4e of zelfs een 5e versnelling werd de set binnengehaald (14-25).

Coach Rijneveld waarschuwde RVV voor een sterk terugkomend Delta en hij bleek gelijk te hebben. Delta verbeterde de service en bracht de RVV-ers in moeilijkheden. De passing bij RVV bleef matig en was bijna niet bij machte sterspeler Rovers in stelling te brengen. Een enkele keer kreeg het Delftse publiek een glimp te zien van de mogelijkheden van deze jongeman. Gelukkig waren de buitenaanvallers wel in staat om te scoren.  RVV won de set met 20-25.

In de 3e set betrad Gert Koelewijn het veld voor buitenaanvaller Erik Noort. Koelewijn had moeite met zijn aanval, maar in het achterveld bleek deze man een meerwaarde voor de Rijnwijkers. Ook had Buitenaanvaller Gert Klok een opleving in de 3e set. Het spel bleef slecht tot matig, maar was wel voldoende voor de 3e set (23-25).

De 4e set werd een spelverdelerswissel toegepast. Ard de Mooij verruilde diagonaal voor de spelverdelerspositie om zijn 10 jaar oudere broer te vervangen. Noort betrad het veld weer en nam de diagonaal voor zijn rekening. RVV leek tot 17-21 gemakkelijk naar een setoverwinning toe te gaan. Delta begon in de laatste fase tegen te sputteren. RVV wilde opschakelen naar een 5e versnelling, maar kwam tot de conclusie dat de 3e versnelling het maximale bleek die avond. In een spannende eindfase ontnam Delta RVV de 0-4 overwinning (32-30). Desalniettemin gingen er 4 punten mee naar Katwijk.

Aankomend weekend geniet RVV van een vrij weekend, zodat zij zich op kunnen laden voor de wedstrijd tegen Inter Rijswijk. Inter Rijswijk verwacht in die wedstrijd kampioen te worden ten koste van VCS en RVV is er erg op gebrand dit feestje voor Inter Rijswijk te verstoren. Deze spannende wedstrijd wordt gespeeld op 16 april om 17:00 uur in de Boorsmazaal in Katwijk en jullie support is van harte welkom.

Reactie niet mogelijk.