RVV Heren 1 heeft maar 1 set last van Timios

 

WADDINXVEEN – RVV H1 is na twee wedstrijden nog ongeslagen in de 1e klasse. In Waddinxveen werd Flam Haarden/Timios H2 afgelopen zaterdag eenvoudig met 0-4 aan de kant gezet.

Bart van Kruistum stuurde zijn lange mannen de zaal in met als belangrijkste opdracht 'concentratie'. Gezien het krachtsverschil zou normaliter alleen het wegvallen daarvan zomaar setverlies kunnen betekenen voor de Katwijkers, die dan ook voortvarend van start gingen. In hoog tempo werd een voorsprong van vijf punten opgebouwd, die RVV ook niet meer uit handen gaf (20-25).

In set 2 deden de Waddinxveners wat meer van zich spreken. En was het sleutelwoord van de middag (inderdaad: concentratie) eventjes niet van toepassing op RVV. Een goede serviceserie van Timios kreeg niet het juiste antwoord en de thuisploeg liep weg naar een ruime voorsprong (19-12). Maar als er iets is dat RVV kan, dan is het knokken voor ieder punt. Van Kruistum zette de koppen weer dezelfde kant op en met nieuw elan en slimme wissels van de coach gingen de Rijnwijkers op zoek naar de aansluiting. Bij 24-23 werd een setpoint weggewerkt en met een uitstekend blok van Ken Rovers en Gert Klok ging de set alsnog naar RVV (25-27).

Nauwelijks bekomen van de tegenvaller uit de vorige set, die Timios misschien wel verdiende te winnen, bouwde RVV gestaag aan een ruime voorsprong in de derde set. Een dipje werd dankzij opnieuw prima wisselwerk van Van Kruistum in de kiem gesmoord, waarbij Jelle Noest in deze set een uitstekende invalbeurt kende. Mede dankzij zijn scores won de Katwijkse formatie de set ruim (18-25).

De vierde set was een kopie van de derde. Tot de 15 ging het gelijk op, daarna draaide RVV de duimschroef stevig aan. En opnieuw had Bart van Kruistum een belangrijk aandeel, door op het juiste moment te wisselen. De aanvallers van Timios hadden daarbij na drie sets toch kunnen weten dat Ken Rovers iets meer 'airtime' dan gemiddeld heeft. De ene na de andere aanval eindigde in zijn blokkering, waardoor RVV snel wegliep en de laatste set met 16-25 eenvoudig won.

Komende week zijn de Katwijkers vrij, op zaterdag 29 oktober komt Kratos '08 H3 op bezoek in Katwijk. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 16.30 uur.

Reactie niet mogelijk.