RVV Heren 1 start met zwaarbevochten zege

 

KATWIJK – De volleybalmannen van RVV zijn het seizoen begonnen met winst op Visade Voorburg H4. In Katwijk werd het na een zwaarbevochten laatste set 3-1 voor de Katwijkers.

Zonder aanvoerder en nestor Arnoud van Zuijlen (gestopt) en middenaanvaller Jeroen Bol (afwezig), maar met aanwinst Jelle Noest in de basis ging het team van Bart van Kruistum uitstekend van start. De passing was prima en daarmee was het een kolfje naar de hand van spelverdeler Ron de Mooij om zijn aanvallers te bedienen.

Waar RVV in de eerste set geen moment in de problemen was (25-21), spartelden de Voorburgers in het vervolg van de wedstrijd flink tegen. Het team heeft enkele ervaren spelers met veel aanvalspower in de gelederen en beschikt ook over de nodige lengte. In de tweede set ging het nog ternauwernood goed (25-23), maar dat bleek een voorbode voor problemen. Tot 20-17 leek RVV de zaakjes ook in de derde set prima onder controle te hebben, maar een sterke servicebeurt van Visade en een zwakke periode van de Katwijkse aanval leidden tot setverlies (21-25).

Coach Van Kruistum zette de puntjes op de i en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de 3-1-overwinning. Waarbij aanvaller Ken Rovers een eervolle vermelding verdient, hij pompte in de spannende laatste set (30-28) de ene na de andere scorende bal over het net en leidde zijn team hoogstpersoonlijk naar de overwinning.

Reactie niet mogelijk.