RVV Heren1 is het vechten niet verleerd

Na de vele overwinningen in de derde divisie vorig seizoen, moet RVV er nog steeds aan wennen dat er ploegen zijn die beter zijn of beter presteren. Trainer/coach Sven Walleze is achter de schermen druk bezig geweest om die mentale weerbaarheid te verhogen en de individuele spelers tot een nóg hechter team te smeden. In de gewonnen wedstrijd tegen VV Amsterdam heren 1 (3-1) plukte RVV hier de eerste vruchten van.  

De eerste set ging weliswaar verloren, maar RVV was er heel dichtbij. Een langdurige sterke serviceserie (zeven punten) van de spelverdeler van VV Amsterdam was beslissend. De kleine voorsprong die RVV had sloeg om in een achterstand en dat was even slikken voor de Katwijkse mannen. RVV werkte hard en speelde redelijk. Alleen was dit niet genoeg het gat te dichten tegen de sterk spelende Amsterdammers (19-25).

RVV kreeg uiteindelijk in die eerste set wel steeds meer controle over de wedstrijd en dat bleek wel bij de start van de tweede set. Een sterke serviceserie van Ard de Mooij was het startschot om het publiek te laten zien waar dit team toe in staat is. RVV kreeg duidelijk meer grip op de services en aanvallen van de Amsterdammers en speelde de set goed uit. Dit bleek ook uit twee verwoestende blokballen op de uitstekend spelende nummer 14 van VVA. Die moeten hem ‘pijn’ hebben gedaan. RVV speelde de tweede set goed uit zonder het initiatief uit handen te geven (25-22).

In de derde set wisselden Ken Rovers en Robert de Vries van positie, respectievelijk van passer/loper naar midblok en viceversa. Het had echter  niet direct een positieve impact op het spel van de Katwijkers. VVA zette RVV onder druk en werden daarbij ook nog eens geholpen door vele opstellingsfouten aan RVV-zijde (4 stuks) die door de zeer scherp fluitende tweede scheidsrechter werden vastgesteld. Gilbert Vivo, zich van geen kwaad bewust was, liet het de scheidsrechter in duidelijke taal weten wat hij ervan vond en daar was de tweede scheidsrechter (uiteraard) niet van gediend. Een rode kaart was het gevolg en kostte dus een bonuspunt voor VVA. In tegenstelling tot bij het voetbal, hoeft de speler het veld bij ‘rood’ niet te verlaten, maar daar zat de diagonaal wel heel dicht tegenaan. VVA kon er alleen maar om glimlachen. Zonder enige inspanning kreeg het zo vijf punten in de schoot geworpen. Walleze probeerde zijn team te kalmeren en plaatste bovendien een spelverdelerswissel. Ard werd vervangen door zijn oudere broer Ron de Mooij. Met een ruime achterstand ging VVA de big points in, maar RVV startte de motoren gelukkig op tijd voor een inhaalrace. Een fantastische serviceserie van Thijmen Heemskerk dreef de VVA-passing tot wanhoop. RVV kreeg aansluiting en stoomde direct door naar een setpoint op 24-23. De harde sprongservice van VVA werd goed verwerkt en Ron de Mooij koos voor de middenaanval, maar de setup was te laag. Rovers probeerde hem nog tot punt te promoveren, maar de blokkering van VVA was op orde. De Mooij kon zich voor zijn kop slaan, maar gelukkig herpakte hij zich. Op een setup achterover van VVA hing de RVV-blokkering van Bas van der Tang en Ken Rovers precies op zijn plaats en kwam de bal scherp op de netband bij de spelverdeler. De Mooij bedacht zich geen moment en speelde de bal bovenhands het veld in bij VVA en verzilverde het setpunt (27-25).

VVA kreeg door het onverwachte setverlies een flinke domper te verwerken. Daar tegenover stond dat RVV goed en geconcentreerd bleef spelen en hield controle over de wedstrijd. Dat waren alle ingrediënten die nodig waren voor een relatief gemakkelijke setwinst in de vierde set (25-20). Walleze was terecht trots op zijn team!

Gilbert Vivo verschalkt het Amsterdamse blok

Meer beelden van de wedstrijd vind je hier.

RVV speelt zaterdag 14 december uit in de Galgenwaard in Utrecht tegen de mannen van VV Utrecht. Eens kijken of de – voor het Sportploeg van het Jaar 2019 genomineerde –  RVV heren het kalenderjaar goed af kunnen sluiten.

Reactie niet mogelijk.