RVV in meeslepend volleybalgevecht langs Gemini Kangeroes

De topper tussen koploper Gemini Kangeroes H1 en nummer 3 RVV H1 in Katwijk had alles wat volleybal zo leuk maakt: spektakel, spanning, twee teams die er vol voor gingen en een bomvolle Boorsmazaal.

Een ander verschijnsel dat vaak terugkomt in belangrijke wedstrijden, is dat het spelniveau niet altijd even hoog is. Ook aan dat kenmerk voldeed RVV – Gemini Kangeroes volledig. Al begon de thuisploeg bijzonder sterk aan de wedstrijd, met heel veel servicedruk en een prima blokkering. In snel tempo werd een voorsprong van vijf punten opgebouwd. Halverwege de set kwamen ook de Voorschotenaren op stoom en werd het gaatje langzaam kleiner. Want zowel in de scores als het spelniveau gaven beide ploegen elkaar niets cadeau. Het gaatje bleek voor RVV net genoeg om de eerste set over de streep te trekken met 25-23.

In de tweede set raakte Gemini de achillehiel van RVV. De passing liep niet, daardoor kon Ron het midden niet aanspelen, wat toch een groot wapen is van de Katwijkers. De ook zaterdag weer veelvuldig scorende middenaanvallers Jeroen en Ken kwamen daardoor weinig in het stuk voor. Qua scoreverloop was de tweede set een exacte kopie van de eerste, met als enig verschil dat het gaatje ditmaal voor Gemini Kangeroes net groot genoeg bleek. Ondanks een sterk slot van de thuisclub, fanatiek aangemoedigd door het massaal opgekomen publiek, was het bij het eerste setpoint voor de Voorschotenaren meteen raak: 23-25.

De Katwijkers schoten in set 3 opnieuw uit de startblokken. Met een 10-3-voorsprong leek de set een makkelijke prooi te worden, maar Gemini vocht zich knap terug. De aanvallers van RVV kwamen er niet doorheen en door een slordige passing kon ook het midden niet optimaal worden benut. Punt voor punt kropen de bezoekers dichterbij, RVV stapelde fout op fout en het ook zeker niet foutloos spelende Gemini profiteerde ten volle van de wanorde bij RVV. Bart probeerde met wissels het tij te keren, maar zijn ploeg gaf even niet thuis. Een dure ‘gemiste oproep’, want ondanks de florissante voorsprong stond Gemini Kangeroes na de 21-25 zomaar met 1-2 voor.

De beste manier om een tegenslag te verwerken, is door er direct weer te staan. Dat deed RVV met verve in de vierde set, want weer begon de ploeg zeer sterk. De passing was veel beter en daardoor kon RVV weer het tempo bepalen. Met name Ken, toch al de beste speler van de middag, kreeg het toen echt op zijn heupen. Hij bleek bij de mindere periode van RVV al lastig af te stoppen, maar nu de boel echt in gang kwam, was het timmeren geblazen voor de timmerman. Twee foute passes bezorgde hij per kerende post snoeihard terug in het veld van Gemini, die daardoor murw geslagen leken. De bezoekers kwamen niet meer onder de druk van RVV uit en bij 25-19 maakte iedereen zich op voor een spannende apotheose van de toch al heerlijke volleybaltopper.

Daar dachten ze bij RVV echter heel anders over. Het lukte RVV dit seizoen namelijk nog niet om van de nummers 1 en 2 te winnen en de heren waren er zeer op gebrand om de wedstrijd alsnog uit het vuur te slepen. Mede dankzij de tot ‘orkaankracht’ aanzwellende aanmoedigingen overpowerden de Katwijkers Gemini Kangeroes volledig in de beslissende vijfde set. Bij 15-5 was de zo gewenste zege op een van de andere topteams in de 1e klasse een feit. Voor Gemini Kangeroes betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat ze zich kunnen richten op het verdedigen van een voorsprong van 8 punten op RVV. Leython DC H2, zaterdag bijna voltallig aanwezig om voor één keer RVV aan te moedigen (waarvoor dank!!), is virtueel koploper en als de Leiderdorpers foutloos blijven, is het gat met de Voorschotenaren zes punten. Voor RVV geldt dat de ploeg moet blijven winnen om Leython en Gemini onder druk te houden.

RVV speelt komende zaterdag de derby tegen NOVO H2. De wedstrijd in de Northgohal in Noordwijk begint om 15.30 uur.

Reactie niet mogelijk.