RVV komt tekort tegen Gemini Kangeroes

Drie sets konden de volleyballers van RVV die van Gemini Kangeroes aardig bijbenen. De Katwijkers kregen zaterdag met name in de tweede en derde set voldoende kansen om in ieder geval een set uit het vuur te slepen in Voorschoten, maar slaagden niet in die missie (4-0).

En weer keek RVV na een slecht begin meteen tegen een achterstand aan. Gemini hoefde daarvoor niet eens alles uit de kast te halen, want RVV hielp zelf meteen al mee met het maken van onnodige fouten. Setwinst was daardoor eigenlijk meteen al uitgesloten, want de nummer twee van de ranglijst staat daar niet voor niets en bouwde de voorsprong langzaam uit (22-14). Pas vanaf dat moment leek RVV ook wakker te worden, want opeens stond het 22-18 en kwamen de mannen van Bart van Kruistum goed in de wedstrijd, al was de set voor de Voorschotenaren (25-21).

Alle goede bedoelingen ten spijt om de tweede set wel meteen vanaf het begin scherp te zijn, kwam Gemini opnieuw te makkelijk op een ruime voorsprong (9-3). Nu werd RVV wat eerder wakker, knokte zich terug en op 20-20 was alles weer mogelijk. De warrig leidende scheidsrechter gooide echter roet in het eten van RVV, want de beste man zat er drie keer op rij helemaal naast (twee keer een bal uit die in was en een netfout die dat niet was) waardoor Gemini Kangeroes de set in de schoot geworpen kreeg (25-21).

Het enige juiste antwoord volgde in de beginfase van de derde set. Via met name Lex Pardon op het midden begon de motor eindelijk even lekker te draaien en RVV nam de daarbij behorende voorsprong. Toch kwam er al snel weer zand in die motor, want Gemini Kangeroes schakelde bij en achterhaalde RVV al snel weer, waarna de thuisclub wegsloop bij RVV. Wat de Katwijkers ook probeerden, Gemini gaf geen krimp meer en haalde ook de derde set binnen met 25-21.

Daarna was het over en sluiten bij RVV. Niets lukte meer, de motivatie om toch nog een puntje uit het vuur te slepen ontbrak volledig en de strafexercitie eindigde op 25-12.

RVV H1 heeft dit jaar geen competitieverplichtingen meer. Pas op zaterdag 10 januari om 16.00 uur gaan de Katwijkers op bezoek bij Kratos ’08 in sporthal Tanthof in Delft.

Reactie niet mogelijk.