RVV laat volle buit aan Spaarnestad

Bijzonder was afgelopen zaterdag niet alleen het debuut van RVV in de tweede divisie, maar ook de dag van de terugkeer van Ken Rovers. Na een paar seizoenen in dienst van InterRijswijk en veel speelervaring rijker draagt hij weer het “blauw” van RVV. Waar op een mooi resultaat werd ingezet, moest RVV zijn meerdere erkennen in de Haarlemse heren van Spaarnestad (0-4).

Vanaf het eerste punt werden de contouren van de partij al zichtbaar. Spaarnestad serveerde sterk en zette de passing van RVV zo onder druk, dat spelverdeler Ard de Mooij regelmatig vele meters moest overbruggen om tot een set up te kunnen komen. En was de pass wel goed, dan ontbrak het aan scherpte in de spelverdeling, danwel afwerking. De onmacht leidde tot de nodige frustraties. Trainer/coach Sven Walleze probeerde de sterke series van Spaarnestad met time-outs en wissels te ontregelen, maar de maatregelen troffen geen doel. RVV verloor de eerste drie sets met groot verschil (19-25; 18-25; 18-25).

In de vierde set gaf Spaarnestad lang niet thuis. Met een sterke serviceserie van Ard de Mooij pakte RVV een 5-0 voorsprong en behield de voorsprong tot midden in de set. Spaarnestad voerde de druk vervolgens op, maar met 21-19 had RVV nog steeds een goede uitgangspositie voor de setwinst. De kleine voorsprong bleek niet genoeg om het eerste puntje binnen te slaan. Spaarnestad herstelde de verhoudingen en trok ook de laatste set naar zich toe (24-26).

Kortom, een wedstrijd waarin RVV geen controle had en waarin het merendeel van de Rijnwijker volleyballers niet thuis gaf. Werk aan de winkel, want VTC Woerden aast aanstaande zaterdag op revanche.

 

Reactie niet mogelijk.