RVV lacht het laatst tegen VTC Woerden

Het domste wat je als sporter kunt doen is denigrerende opmerkingen maken naar je tegenstander. Die komen vaak als een boemerang terug. Een van de spelers van VTC Woerden is daar inmiddels ook achter. De Woerdense volleyballers startten heel sterk tegen die van RVV, maar de Katwijkers lachten het laatst en tankten flink wat zelfvertrouwen dankzij een knappe 2-3-overwinning.

Na het verlies tegen Cito en Leython konden de heren van RVV wel een positieve impuls gebruiken. De Katwijkers werden in de eerste set echter compleet overklast. De grillige servicepass en zeven directe fouten op de eigen service typeerden de set. En kwam de bal al over het net, dan wist Woerden er wel raad mee. Een speler van VTC Woerden vond het nodig om de declassering verbaal in te peperen. Daar waar er onder het net door nog wel eens woorden heen en weer gaan, vroeg hij of RVV niet “enorm moest afzien in de derde divisie” en “of het niveau niet te hoog was”. De set werd namelijk met een pijnlijk groot verschil (25-16) verloren.

De start van RVV in de tweede set was beter, maar snel voerde de thuisploeg de druk weer op. RVV liep tot aan het eind van de set achter de feiten aan, tot de achterstand van 22-18. Woerden dacht de setoverwinning te kunnen gaan vieren, maar RVV vocht zich met een goede service en blokkering terug in de wedstrijd. Met name de serviceserie van Robert de Vries was ijzersterk, met een schitterend slotakkoord. De Vries sloeg de setwinst op 25-26 binnen met een heerlijke service op de netrand, waarna de bal aan de goede kant ‘dood’ naar beneden viel (25-27). De derde set was weer een prooi voor VTC Woerden. RVV ging wel steeds beter spelen en haalde een redelijk niveau, maar in een paar rotaties duurde te lang voordat de service teruggehaald werd. RVV verloor de set met 25-20.

In de vierde set behaalde RVV een goed niveau. De servicedruk was erg hoog en had een positief effect op de andere aspecten van het spel. Woerden kon niet onder de druk van RVV uitkomen en offerden de set op. Enkele basisspelers werden naar de kant gehaald om ze rust te gunnen voor de beslissende vijfde set. In de tussentijd trok RVV de vierde set naar zich toe met 18-25.

In die vijfde set serveerde RVV wederom heel sterk en had de zwakke plek in de servicepass van Woerden gevonden. Woerden – met de uitgeruste basisspelers weer in het veld – kwam niet onder de servicedruk uit en grossierde fouten. RVV bleef geconcentreerd en gaf de set, en daarmee de wedstrijd, niet meer uit handen (5-15). Coach Halsema kon tevreden glimlachen en zijn selectie glimlachte mee, zeker met de Woerdense opmerkingen uit de eerste set in het achterhoofd.

Door de overwinning klimt RVV van de 11e naar de 10e plaats, all heeft RVV nog minimaal één wedstrijd tegoed ten opzichte van de concurrentie. Afgelopen maandag zou RVV voor de beker uitkomen tegen Move uit Volendam, maar de Volendammers krijgen geen volwaardig team op de been en laten RVV doorstomen naar de 3e ronde van de beker. Komende zaterdag 18 november om 19:00 uur speelt RVV in de eigen Boorsmazaal tegen Waterlanders uit Nieuwkoop.

Reactie niet mogelijk.