RVV maakt geen fout bij Kalinko 2

Een moeizame start kostte de volleyballers van RVV afgelopen vrijdag bijna setverlies tegen het laag geklasseerde Kalinko 2. De Katwijkers trokken de eerste set echter ternauwernood over de streep, waarna de thuisclub geen schijn van kans meer had (0-4).

Het was niet eens slecht spel waarmee RVV zichzelf even in de problemen werkte. Kalinko speelde slim en bleef RVV steeds een puntje voor. De Scheveningers probeerden Bas van der Tang onder druk te zetten, maar de nieuwe libero van RVV gaf de hele wedstrijd geen krimp en kende zodoende een prima debuut. De oppermachtige middenaanval van RVV kende ook wat opstartproblemen, maar de ervaren Martin Verheij en Gert Klok hielpen hun team aan de broodnodige punten. Laatstgenoemde zorgde met een harde aanval na een lastige fase alsnog voor setwinst (23-25).

Vanaf dat moment was het gedaan met de dadendrang van Kalinko. RVV zette de thuisclub met de service onder enorme druk, waardoor het midden van Kalinko nagenoeg werd uitgeschakeld. Met name Samuel di Maggio en spelverdeler Ron de Mooij bezorgden de thuisploeg met hun service grote problemen. Ook middenaanvallers Ken Rovers en de lichtgeblesseerde Robert de Vries van RVV gingen intussen helemaal los op de set-ups van de uitstekend spelende De Mooij, die steeds de juiste aanvaller vond. Met alleszeggende cijfers (12-25 en 11-25) was de winst binnen het uur voor RVV.

De vierde set voor het bonuspunt is de laatste wedstrijden een lastige voor RVV. Drie keer op rij ging het mis en ook vrijdag hadden de mannen van Filipov het lang lastig met Kalinko, dat zich met een slimme omzetting toch weer wat ontworstelde aan de Katwijkse servicedruk. Pas halverwege sloeg RVV het beslissende gaatje en was ook de vierde set een prooi voor de Katwijkers (19-25).

Komende zaterdag 23 januari speelt RVV om 17.00 uur in de eigen Boorsmazaal tegen Delta. In Delft had deze opponent geen schijn van kans (0-4), aan de Katwijkse mannen de taak om dit kunstje te herhalen.

Dames 1

Twee uur eerder (om 15.00 uur) spelen de dames van RVV in de Boorsmazaal tegen Sovicos. Afgelopen zaterdag pakte het jonge Katwijkse team (9e in de 1e klasse) knap een puntje tegen koploper Thor (1-3-verlies). Met Sovicos wacht opnieuw een team dat volop meedoet in de strijd om de bovenste plaatsen.

Reactie niet mogelijk.