RVV MB1 met opgeheven hoofd uit NOJK

RVV MB1 is gisteren in de halve finales uitgeschakeld op het Nationaal Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) volleybal. De Katwijkse meiden dreven grootmachten Prima Donna Kaas uit Huizen en thuisclub Next Volley tot het uiterste in sporthal De Dijk in Dordrecht. De meiden bogen twee keer pas het hoofd in de beslissende derde set.

De eerste set was gelijk erg spannend tegen Prima Donna Kaas uit Huizen. Na 0-5 achter en uiteindelijk zelfs 14-10 voor werd toch nog met 17-25 verloren. Als een ding duidelijk was, dan was het wel dat RVV gewoon kans had op winst. Huizen bezweek bijna onder de RVV-vechtlust en servicedruk en werden te laat scherp om de toegebrachte schade (7 punten voor) nog te herstellen. Gelukkig wisten onze meiden op het juiste moment het initiatief terug te pakken en werd de derde set veilig gesteld (25-22). De derde set begon Prima Donna Kaas weer voortvarend en liep uit naar 7-11. De RVV-meiden waren echter niet van plan zo maar de punten uit handen te geven en kwamen terug tot 13-13. Helaas voor RVV volgden toen twee ‘lucky’ punten voor Huizen en prijkte er 13-15 op het bord, maar stapte RVV onder luid applaus van het veld.

Door het verlies moest de tweede wedstrijd tegen Next Volley gewonnen worden om door te gaan naar de kruisfinales, want Huizen versloeg ook NextVolley met 2-1. In de beginfase had Next Volley net even wat meer mazzel en lukte het bij RVV even niet. Gevolg was dat de Katwijkse meiden al snel 5 punten achter stonden. Gaandeweg de set werd RVV wat beter, maar de echte servicedruk ontbrak en de middenaanval liep niet. Desondanks slaagden de meiden er in om verder uitlopen van Next Volley te voorkomen. Jammer genoeg viel spelverdeler Jamilla Mugge geblesseerd uit en moest de licht geblesseerde Nathalie van Duijvenboden haar plaats overnemen. De eerste set ging evenwel naar NextVolley met 17-25.

In de tweede set ging RVV furieus van start en liet direct zien dat ze niet van plan waren om nóg zo’n set te spelen. Voortdurend werd er fel gevochten en ging alles weer lopen: de middenaanval ging weer lopen waarbij Isa Klinkenberg alle frustratie van de eerste set van zich af knalde. Isa van Schie en Lennie van Beelen waren weer net zo scherp en trefzeker als in de eerste wedstrijd. Christy di Maggio en Esli van Ingen namen ook de nodige punten voor hun rekening en waren continue gevaarlijk. Na de nodige peptalks van coach Marc van Beelen beloonde RVV zichzelf voor het harde werken en won de set met 25-23.

Helaas bleek in de derde set dat RVV de tol ging betalen voor de krachtsinspanning in de tweede set. Ze lieten zich wat imponeren door het slimme spel van Next Volley en het initiatief ging wederom naar de tegenstander. De thuisclub gaf de snel opgebouwde voorsprong niet meer uit handen en met 8-15 plaatste Next Volley zich voor de kruisfinales.

Teleurstelling en trots vochten om voorrang bij RVV, want op deze manier in de ‘poule des doods’ ten onder gaan tegen twee favorieten voor de titel, dat is geen schande. Verre van dat zelfs. De meiden van RVV hebben indruk gemaakt in sporthal ‘de Dijk’ en eens te meer aangetoond dat de jeugdopleiding van RVV spelers van topniveau weet op te leiden.

Reactie niet mogelijk.