RVV MC2 kampioen van de 1e klasse

Wederom heeft de jeugdopleiding van RVV een kampioen opgeleverd. De meiden van MC2 mogen zich na een enerverend seizoen terecht kampioen noemen.

In de eerste helft van het seizoen speelde een viertal meiden nog bij de mini’s maar daar bleek al snel dat ze dat niveau ontstegen waren en dus werd besloten voor de tweede helft van de competitie een tweede C-team te vormen welke ambitieus in de eerste klasse werd ingeschreven. In de 1e klasse strijden in de regel de beste C-teams uit het Rayon tegen elkaar, vaak teams die al wat langer op C-niveau spelen en ook wat ouder in leeftijd. Maar dat weerhield RVV er niet van vol de strijd aan te gaan en dus niet zonder succes.

Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd van het seizoen en bij winst was het kampioenschap zeker gesteld. Het resultaat was een enerverende wedstrijd tegen de MC1 van Gemini Kangeroes uit Voorschoten. Hoewel de tegenstanders een stuk lager in de rangschikking stonden bleken ze een volwaardige tegenstander. Met name de eerste set was reuzespannend maar, aangemoedigd door vrienden en familie, ging de eerste set met 28-26 naar RVV. De tweede set bleek een makkelijkere prooi met 25-16 winst. Een vroege achterstand in de derde set bleek nechter iet meer goed te maken en ging verloren met 21-25. De laatste set moest de beslissing brengen maar RVV bleek goed opgewassen tegen de spanning en wist snel een voorsprong op te bouwen. Even leek Gemini terug te vechten maar met 25-21 werd de laatste set gewonnen door RVV en het kampioenschap veiliggesteld.

Het kampioenschap is een mooie opsteker voor de jeugdopleiding van RVV die met meerdere jeugd teams ook landelijk actief zijn en mooie prestaties neerzetten. Er wordt veel energie gestopt in de opleiding en sfeer binnen de jeugd en dat werpt al jaren zijn vruchten af. Voor de meiden van MC2 is met het kampioenschap alvast een stevige basis gelegd voor een mooie sportieve toekomst.

RVV MC2 kampioen

Reactie niet mogelijk.