RVV neemt lastige hobbel Visade Voorburg H4

RVV H1 deed donderdag wat het moest doen. De Katwijkse volleyballers wonnen in Voorburg met 1-3 van Visade H4, maar gaven onnodig een set uit handen.

Visade is een team waar RVV traditioneel moeite mee heeft. De eerste wedstrijd van dit seizoen werd in de Boorsmazaal weliswaar met 3-1 gewonnen, maar dat kostte het Katwijkse team veel moeite. De RVV'ers waren er in ieder geval op gebrand om beter te presteren dan de uitwedstrijd van vorig seizoen (3-1-verlies in een zeer zwakke wedstrijd).

Dat leek ook aardig te lukken. In de eerste set werd een kleine voorsprong opgebouwd en Visade kreeg geen ruimte om terug te komen (18-25). Toch was Bart blijkbaar niet helemaal tevreden, want ondanks de duidelijke setwinst kwamen Ard en Gert in het veld voor Jelle en Erik. Het had weinig invloed op het overwicht van RVV. Aan het eind van set twee had RVV even een dipje, maar prima serveer- en blokkeerwerk zorgden voor enkele setpunten. De eerste werd door de thuisclub weggewerkt, om de tweede te verzilveren had RVV de hulp van de scheidsrechter nodig. Gert sloeg de bal buiten de antenne om in het veld van Visade, dat uiteraard heftig protesteerde en vergat verder te spelen. De verder prima leidende scheidsrechter floot echter niet, aangezien hij de foutieve aanval niet had waargenomen en zo ging de set met wat geluk naar RVV (23-25).

Gesterkt door het mazzeltje had RVV ook in de derde set al snel een voorsprong te pakken. Ondanks wissels van Bart was die in de cruciale fase als sneeuw voor de zon verdwenen, vooral door enkele individuele fouten aan Katwijkse kant. Net op tijd was RVV weer wakker, het stond zomaar 22-20, en boog via een sterke serviceserie de achterstand alsnog om in setwinst, waarmee de wedstrijd ook meteen gewonnen was (22-25).

Dat leidde blijkbaar tot zoveel opluchting dat RVV in de set voor het bonuspunt snel tegen een achterstand van vijf punten aankeek. Het verloop van de laatste set was aan beide kanten erg rommelig, met veel persoonlijke fouten en een wisselend scoreverloop. De achterstand werd door RVV snel ingelopen, waarna men Visade weer liet ontsnappen. Bij 20-19 lag alles weer open, maar door een foutenfestival aan Katwijkse zijde kreeg de thuisclub de laatste set in de schoot geworpen (25-19).

Door de overwinning staat RVV vaster op plaats drie in de 1e klasse, komende zaterdag 4 februari is Flam Haarden/Timios H2 te gast in de Boorsmazaal. De wedstrijd begint om 19.00 uur, dit in verband met een minitoernooi dat deze dag in de Boorsmazaal gespeeld wordt.
 

Reactie niet mogelijk.