RVV neemt revanche op Leython met 3-1-zege

Afgelopen zaterdag deden de volleybalmannen van RVV goede zaken in de Boorsmazaal. De heren volgden het goede voorbeeld van de dames (3-1-winst op koploper Leython DC 3) en draaien als promovendus gewoon mee voor een hoge notering in de derde divisie. Leython DC 2 werd met 3-1 geklopt.

En de heren hadden iets goed te maken tegen de mannen uit Leiderdorp. Afgelopen seizoen speelde RVV de allerlaatste wedstrijd om het kampioenschap ook tegen Leython DC 2. In een zinderende wedstrijd wist RVV het niet af te maken en ging ten onder tegen de Leiderdorpers. Een mooi moment voor revanche. De teams waren opnieuw aan elkaar gewaagd, dat was vanaf het eerste punt duidelijk. Het publiek kon genieten van lange rally’s en het werd stuivertje wisselen tot 19-19. Op de service van Thijmen Heemskerk maakte RVV het verschil (22-19) en werd de set vakkundig afgemaakt (25-22).

De tweede set bleek een totaal andere wedstrijd. RVV kwam een snelle achterstand niet meer te boven. Samuel di Maggio werd op 7-11 ingebracht. Ondanks de beter verzorgde passing kwam de thuisploeg niet tot scoren. De Katwijkers haakten ergens halverwege de set af (16-25). Er moest een schepje bovenop om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar RVV slaagde daar nog niet goed in. De thuisploeg keek in set 3 al snel tegen een 5-8 achterstand aan. Aanvoerder Bas van der Tang nam zijn team op sleeptouw (9-9) en even later mocht Jelle Noest zich aan het net bewijzen. Op zijn venijnige aanval langs de lijn had de verdediging van Leython geen antwoord.

Ook de uitstekend functionerende arbitrage wist zich overigens geen raad met de passer-loper van RVV: hij werd bestraft met een gele kaart wegens wangedrag. Later in de wedstrijd werd nogmaals gestrooid met kaarten, maar dit mocht de pret niet drukken. RVV denderde door naar (25-22).

In set vier liet vooral Ron de Mooij zich diverse malen gelden. In het achterveld bewees hij zijn team met zijn verdediging een waardevolle dienst. Deze vechtlust bracht RVV genoeg schwung om ook de ballen aan het net om te zetten tot punten. Robert de Vries werd diverse malen succesvol gevonden door spelverdeler Ard de Mooij. Daarnaast was Thijmen Heemskerk in de laatste punten uiterst effectief in zijn blokkering (25-22).

Reactie niet mogelijk.