RVV op tijd bij de les tegen VC Shot

Afgelopen zaterdag speelde RVV H1 in Culemborg tegen VC Shot. De Katwijkse formatie gaf de eerste twee sets niet thuis en kwam op een 2-0 achterstand, maar boog deze achterstand knap om naar een 2-3 overwinning.

RVV leek de eerste set nog te moeten bijkomen van de lange autorit, want in het veld presteerde het team van Nico Halsema ver onder niveau. De acht (!) servicefouten in de eerste set typeerde het spel van de Katwijkers en zorgde ervoor dat VC Shot haar punten gemakkelijk bij elkaar sprokkelde. Ondanks het slechte spel van RVV in die set pakte het toch nog de nodige punten, maar setverlies was onafwendbaar en terecht (25-22).

In de tweede set leek RVV het spel beter op orde te hebben. Het bouwde een voorsprong op en leek de set terecht binnen te hengelen, maar VC Shot kreeg onder andere met een sterke serviceserie RVV toch weer onder druk. RVV bleef te lang in de cruciale rotatie hangen en gaf de set uit handen (26-24).

Het positieve aan de tweede set was dat RVV eindelijk wist hoe we de trein in beweging moesten krijgen. En die begon dan ook langzaam te rijden. De passing werd beter verzorgd en RVV kwam er achter dat er helemaal niet zoveel risico in de service noodzakelijk was om het de Culemborgse mannen moeilijk te maken. RVV won de set relatief gemakkelijk met 22-25.

De RVV-trein was op stoom gekomen en was niet van plan om te stoppen met rijden. VC Shot paste een paar wissels toe, maar die hadden alles behalve het gewenste effect. RVV serveerde sterk en neutraliseerde daarmee de sterke spelende buitenaanvallers van VC Shot. RVV verpletterde VC Shot met 9-25.

De Katwijkers leken klaar voor de beslissende vijfde set, maar moest het initiatief in de eerste punten even uit handen geven. Gelukkig sputterde de motor maar heel even en kwamen de mannen van Halsema op tijd weer op snelheid. Shot was uitgeblust en kon het RVV vervolgens niet meer moeilijk maken (10-15).

Met nog vier wedstrijden te gaan bezet RVV keurig de vijfde plek in de derde divisie. In de komende thuiswedstrijd tegen Taurus (aanstaande zaterdag 24 maart om 17:00 uur in de Boorsmazaal) wil RVV het 3-2-verlies uit de eerste seizoenshelft goedmaken.

Reactie niet mogelijk.