RVV snoept puntje af van Gemini Kangeroes

Drie sets lang had RVV zaterdag in de eigen Boorsmazaal weinig te vertellen tegen de aanstaand kampioen Gemini Kangeroes. In de vierde set snoepten de Katwijkse volleyballers toch nog een puntje af van de koploper (1-3).

Het zag er in de eerste set lang niet naar uit dat het een eenvoudige middag zou worden voor Gemini. RVV beet flink van zich af en tot 18-18 gaven beide teams elkaar weinig toe. Vanaf dat moment draaiden de bezoekers vooral serverend de duimschroeven stevig aan. De passing van RVV had geen antwoord op de servicedruk van de Voorschotenaren en de eerste set was voor Gemini (19-25).

RVV zal de tweede en derde set snel willen vergeten. Met alleszeggende cijfers (14-25 en 9-25) hadden de Katwijkse volleyballers helemaal niets in te brengen tegen het servicegeweld van de koploper. Des te verrassender was daarom de vierde set. Gemini was veel te lichtzinnig en dacht de volle buit wel even binnen te halen. RVV kreeg eindelijk de service onder controle en vanaf dat moment lieten de Katwijkers zien ook tegen de nummer 1 een heel aardig potje te kunnen volleyballen (25-20).

De Katwijkers staan nog altijd keurig op de vierde plaats en het doel is om die plek op zaterdag 18 april vast te houden tijdens de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Dan komt Delta op de bezoek in de Boorsmazaal. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.