RVV start seizoen uitstekend tegen goede bekende

RVV H1 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen en tevens de eerste die RVV ooit in de eerste divisie speelde, winnend afgesloten. Een goede bekende, VTC Woerden, kwam op bezoek in Boorsmazaal. De afgelopen jaren hebben RVV en Woerden vele malen tegen elkaar gespeeld. Nog nooit verloor RVV, en ook deze keer was het feest voor de Katwijkers.

RVV begon zeer wisselend aan de eerste set. Er was veel nervositeit in het spel terug te vinden, terwijl de Katwijkse mannen eigenlijk beter waren. De score liep dan ook lange tijd gelijk op. Pas aan het einde van de set wist het team het verschil te maken. Coach Sven Wallèze merkte tijdens een time-out terecht op dat RVV eigenlijk het dominante team was en dat er geen reden was voor zenuwen. Gesterkt door deze woorden pakte RVV de set uiteindelijk overtuigend. (25-18).

Set nummer twee verliep vergelijkbaar aan de eerste set. VTC Woerden speelde, net als RVV, zeer solide. Het enige verschil was dat RVV vrijwel de hele set een paar puntjes voor stond. Daarbij was de ploeg uit Katwijk nog steeds dominant. Met een stand van 24-22 kon de set uitgeserveerd worden. Echter, door enkele persoonlijke fouten ging deze set toch naar de bezoekers. Een zware domper voor RVV, dit was namelijk zeer onnodig. (24-26).

Het verlies van de tweede set dreunde gelukkig voor de Katwijkers niet lang na. Op 10-10 begon aanvoerder Bas van der Tang namelijk aan een servicereeks van maar liefst dertien punten. Blokkerend stond het aan Katwijkse kant als een huis, waardoor de derde set een prooi was voor de gastheren. De manier waarop zij hun rug rechtten na de verloren tweede set was zeer bewonderenswaardig en toont daarbij de weerbaarheid van het team op dit moment. (25-12).

Ook in set vier was het verschil snel gemaakt. VTC Woerden had niets in te brengen en leek zich al snel te realiseren dat één punt vandaag het maximaal haalbare was. Met name Ken Rovers en Gilbert Vivo scoorden erop los en ook de gebroeders Heemskerk waren niet af te stoppen op midden. De overmacht van de mannen uit het vissersdorp was dan ook af te lezen in de setstand. (25-13).


Vier punten uit de eerste wedstrijd is voor RVV een prima begin. Enig smetje op de wedstrijd was het verlies van de tweede set, maar dit werd gelukkig snel vergeten. Volgende week mogen de mannen aantreden tegen HLB Van Daal/DS in Den Dungen. Een verre reis voor de Katwijkers, met hopelijk een mooi einde.

Reactie niet mogelijk.