RVV tankt vertrouwen tegen zwak Kalinko

Kalinko 3 was precies de tegenstander die RVV nodig had afgelopen vrijdagavond. Na de slechte wedstrijd tegen Inter Rijswijk tankten de Katwijkse volleyballers in Scheveningen het nodige vertrouwen met een duidelijke overwinning (0-4).

Het predicaat goed kon overigens zeker nog niet worden geplakt op het spel van RVV. Het was ondanks de povere tegenstand van Kalinko hooguit redelijk wat het team van Nico Halsema liet zien. De passing liep onder leiding van libero Bas van der Tang weer een stuk beter en dat betekende opties voor spelverdeler Ard de Mooij. Veelvuldig zocht hij door het midden het scorende duo Ken Rovers en Robert de Vries, die amper afgestopt konden worden.

Naast deze lichtpuntjes waren er ook zeker punten van verbetering. Zo was RVV met name in de eerste twee sets zwak met de eigen service en blokkering en kreeg het Kalinko pas halverwege de wedstrijd echt onder druk. Het zorgde voor een rommelige wedstrijd met erg veel onnodige fouten. Gelukkig voor RVV maakte de thuisploeg er een stuk meer, waardoor de Katwijkers in de eerste drie sets (19-25, 18-25 en 20-25) niet in de problemen kwamen.

Een ding konden de Scheveningers heel erg goed en dat was praten. Omdat RVV hier niet of nauwelijks op reageerde, keerde het gebabbel zich al snel tegen het scheidsrechtersduo. Werkelijk op iedere beslissing hadden de heren wel iets aan te merken en mag dan ook een klein wonder heten dat er geen kaarten werden uitgedeeld. Een slechte start (8-1 achter) in de vierde set zorgde toch voor wat frustratie bij RVV, maar de gezichten gingen op tijd weer dezelfde kant op en met 22-25 was de volle winst voor de Katwijkse formatie.

Door de overwinning steeg RVV naar de vierde plaats op de ranglijst, met slechts drie punten achterstand op de nieuwe koploper Thor. Dat team is komende zaterdag om 17.00 uur te gast in de Boorsmazaal.

Reactie niet mogelijk.