RVV te sterk voor Kratos

De heren nemen 5 punten mee uit Delft

Afgelopen zaterdag stond voor de Katwijkse volleybalmannen van RVV de 4e wedstrijd van het seizoen op het programma. Met een 7-koppige selectie waar Ard de Mooij ontbrak en Erik Noort zijn rentree maakte na een vervelende blessure, reisde de mannen naar Delft.

Na een duidelijke nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen het nog steeds ongeslagen Inter Rijswijk, krabbelen de heren van RVV aardig terug. De voorgaande wedstrijden werden gewonnen van respectievelijk Sovicos (3-2) en Punch (3-1). Maar een 4-0 overwinning ontbrak tot op heden. Om in de top 5 genesteld te kunnen blijven van de 1e klasse zou een 4-0 overwinning op Kratos uiterst goed uitkomen.

De wedstrijd begon gelijk opgaand in de eerste set. Tot de 12 punten kon Kratos goed meekomen met de Katwijkers, maar daarna was het verzet gebroken. Met eenvoudig en zuiver volleybal werd een voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven. De eerste set ging met 25-19 naar de blauwen uit Katwijk. Het wedstrijdbeeld in de 2e set verliep niet veel anders, met een 25-18 setwinst tot gevolg.

In de derde set werd een wissel toegepast. William Fraanje maakte plaats voor Leander Rijneveld. De derde set begon matig van de kant van RVV. Het duurde even voordat alles weer draaide zoals het hoort. Maar in de loop van de set kantelde de setstand in het voordeel voor RVV en kwamen de heren op een 24-17 voorsprong. In de rally die volgde bij deze setstand was er van alles te beleven. Het meest noemenswaardige moment was wel de tussentijdse kleedkamercheck van Arnoud van Zuijlen. Nadat de bal via het blok over de reservebank heen ging dook hij vol passie achter de bal aan. Met een uiterste krachtsinspanning belande hij uiteindelijk met een klap tegen de kleedkamerdeur op de grond. Zonder lichamelijke gevolgen kon hij de wedstrijd voortzetten. Uiteindelijk werd het daaropvolgende punt gewonnen door de Katwijkers en werd ook de 3e set met 25-18 gewonnen.

Ook de laatste set werd gewonnen (25-22). Dat betekende dus de gewenste 4-0 overwinning voor RVV. Volgende week zaterdag volgt een wedstrijd tegen laagvlieger Kalinko. Mogelijk wederom kans om er met een 4-0 zegen vandoor te gaan. De wedstrijd tegen Kalinko begint om 17.00 uur in de Boorsmazaal.

Reactie niet mogelijk.