RVV vergeet punten te pakken tegen Punch

De volleyballers van RVV lieten zaterdag bij kampioenskandidaat Punch zien heel goed mee te kunnen met de beste teams in de Promotieklasse, maar de Katwijkse mannen vergaten zichzelf te belonen met punten en gingen met lege handen naar huis. Twee keer gaf RVV het initiatief in de slotfase van de set uit handen en Punch maakte er dankbaar gebruik van (4-0).

Na vier sets had het dus ook zomaar 2-2 kunnen staan, ware het niet dat RVV met name aanvallend te veel steken liet vallen. De scores op de juiste momenten ontbraken, terwijl Punch steeds wel een scorende aanvaller aan het net had. De eerste set bleef tot 18-17 spannend, maar vanaf dat moment verviel RVV in de oude fout door de rally te snel af te willen maken. Ballen vlogen onnodig uit en Punch, dat de laatste weken niet in geweldige vorm steekt, haalde de set uiteindelijk vrij simpel binnen (25-19).

Set nummer twee was er eentje die RVV simpelweg had moeten winnen. De Katwijkers hadden tot boven de 20 het initiatief, maar hield in de hectische slotfase het hoofd niet koel genoeg. Het massaal opgekomen publiek (het was familiedag bij Punch) genoot echter met volle teugen van schitterende rally’s en tot 23-23 nam RVV steeds de voorsprong. Nog eens twee van die spannende momenten vielen echter uit in het nadeel van RVV doordat de mannen van Bart van Kruistum op de belangrijke momenten niet tot scoren kwamen en Punch wel (25-23).

De derde set was de meest bizarre van de wedstrijd. Met 25-17 zou je zeggen dat RVV de set kansloos verloor en uiteindelijk klopte dat ook wel, maar eigenlijk had RVV de set nooit mogen verliezen. Dankzij een ijzersterke beginfase (Ken Rovers gaf een masterclass killblocks maken) liep RVV namelijk via 3-8 uit naar 6-12 en een dergelijke voorsprong zou genoeg moeten zijn om de set binnen te halen. Opnieuw stokte echter de aanval, ook doordat de passing even wegzakte. Er was echter geen enkel excuus voor het feit dat het negen punten later 15-12 was. RVV was even flink de weg kwijt en wat Van Kruistum ook probeerde met wissels, de motor kwam niet meer op gang (25-17).

Des te knapper was de manier waarop RVV met deze tik omging. De mouwen werden op z’n Kattuks nog eens opgestroopt en wat volgde was een kopie van de tweede set. RVV was de bovenliggende partij en kwam op 23-24 op setpoint. Helaas stak opnieuw het probleem ‘scoren’ de kop op. Drie kansen werden om zeep geholpen en Punch profiteerde dankbaar tot drie keer toe (26-24).

Het resultaat stemde na afloop allerminst tot tevredenheid bij Van Kruistum, het bij vlagen prima spel wel. “Dit was een van onze betere wedstrijden van het seizoen, maar we vergaten onszelf te belonen met in ieder geval een puntje. Die hadden we zeker verdiend, maar dan moet je wel de kansen afmaken die je krijgt en dat hebben we niet gedaan.”

Komende donderdag 26 februari kan RVV op bezoek bij nummer laatst VV Haaglanden laten zien dat het wel degelijk kan winnen. De wedstrijd in sporthal Essesteyn in Voorburg begint om 19.30 uur.

Reactie niet mogelijk.