RVV verliest in spectaculair duel van Leython (1-3)

KATWIJK – Het was bij vlagen spectaculair volleybal wat RVV H1 en (virtueel) koploper Leython H2 afgelopen zaterdag lieten zien. De Katwijkers gingen uiteindelijk met 1-3 ten onder.

"Dit zijn de wedstrijden waarin je het moet laten zien", hield Bart zijn mannen vooraf voor. In een enigszins gewijzigde basisopstelling (Ron begon op de bank) gaf RVV daar in de eerste set bij vlagen gehoor aan. Halverwege de set maakte RVV echter enkele onnodige fouten op rij, waardoor Leython het gaatje sloeg dat ze nodig hadden. Ondanks keihard werken kreeg de thuisclub dat gaatje niet meer dicht (21-25).

Set twee was eigenlijk een kopietje van de eerste set. Prima volleybal van beide kanten, waarbij vooral Jelle tegen zijn oude club een aantal keer keihard scoorde, maar door individuele foutjes had Leython opnieuw een gaatje te pakken. Bart bracht alsnog Ron. Niet omdat broertje Ard slecht speelde, integendeel, maar in een poging het tij te keren. Dat leek ook te lukken, het publiek ging er nog maar eens vol achter staan en de Katwijkers vochten zich weer terug in de set. Juist toen RVV dacht erop en erover te kunnen, hervonden de Leiderdorpers zich en trokken de set alsnog naar zich toe (22-25).

Wie dacht dat RVV zou opgeven, kwam bedrogen uit. Jelle en Gert wisselden van plek en dat bleek zijn vruchten af te werpen. Maar het was vooral de set van Ken. In de eerste twee sets werd de gevaarlijkste RVV'er goed afgestopt, in set drie was er geen houden aan. Eindelijk pakte RVV de voorsprong in de set en hield die lang vast. Bij 20-20 lag het echter weer helemaal open. Maar Leython had even geen rekening gehouden met het RVV-blok. Dat zat vanaf dat moment potdicht. Vijf killblocks op rij later (25-20) met Ken in de hoofdrol was de set voor RVV en was alles weer mogelijk in de Boorsmazaal.

Leython kon zich eigelijk geen puntverlies veroorloven en had geen trek in nog meer averij. De Leiderdorpers begonnen de vierde set sterk, bouwden net als in de eerste twee sets een kleine voorsprong op. Bij RVV leek het beste er toch af, maar zoals schijn wel vaker bedriegt, werd de achterstand steeds kleiner. Bij 18-20 zat de Katwijkse formatie de koploper weer op de hielen, waarna een oud euvel bovendreef. Door twee persoonlijke fouten was het 18-22 en die voorsprong gaf Leython niet meer uit handen (18-25).

Komende donderdag speelt RVV H1 de lastige uitwedstrijd tegen VISADE Voorburg H4, de wedstrijd begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.