RVV verliest van US H1, maar blijft koploper

 

 

In de eerste competitiehelft won RVV H1 nog met overtuigende cijfers gewonnen van US H1. Afgelopen zaterdag had RVV meer moeite met de Amsterdammers en werd zelfs met minimaal verschil verloren (3-2). De concurrentie laat ook de nodige punten liggen, waardoor RVV koploper blijft.

In de eerste twee steeds was er geen vuiltje aan de lucht. De ploegen gingen gelijk op tot in het midden van de set. RVV plaatste een versnelling en de setwinst was een feit (17-25; 21-21).

Vanaf de derde set wilde US niet mee werken aan dit scenario. Een wissel op de diagonaal- en buitenpositie pakte goed uit. US begon te draaien en realiseerde een voorsprong van zes punten. RVV-coach Walleze reageerde met een dubbele wissel waarbij de Mooij (Ard) en Vivo het veld in kwamen. Na een beslissing van de arbiter (20-15) ontstond een woordenwisseling  waarna Vivo werd verzocht het speelveld teverlaten. Ondanks de verbijstering zette RVV een eindsprint in, maar vergat door te drukken (25-23).

In de vierde set werd het spel van RVV stabieler, maar bleefde ploeg grote moeite hebben met de doorgeslagen ballen van de US-spelverdeler en hun goede (blok)verdediging. Het gaat gelijk op tot 23-23, waarna RVV-buitenaanvaller Rovers forceerde en beide aanvallen buiten de lijnen sloeg (25-23).

RVV leek in de beslissende vijfde set de sterkste van de twee ploegen en had zelfs een 10-7 voorsprong, maar deze was niet voldoende voor de setwinst. US versnelde en dichtte het gat en was het scherpst in de slotfase van de set. (15-13).

De Katwijkers likken hun wonden en moeten zich gaan opladen voor de confrontatie tegen Vives aanstaande zaterdag 25 januari om 17:00 uur in de Boorsmazaal.

Reactie niet mogelijk.