RVV verslaat Kalinko met veel pijn en moeite

De revanche kwam er zaterdag 14 februari van de volleyballers van RVV H1 tegen Kalinko H2, maar het kostte de Katwijkers veel moeite om de winst in eigen huis te houden. Het werd in een spannende pot volleybal uiteindelijk 3-2 voor RVV.

Waar RVV in Scheveningen een draak van een wedstrijd afleverde en met 3-1 verloor, waren de mannen van Bart van Kruistum erop gebrand dit recht te zetten. Het was ook dit keer echter niet verheffend wat de thuisclub liet zien, maar aangezien ook Kalinko niet geweldig speelde ontpopte zich een gelijkopgaande wedstrijd. Spelverdeler Ard de Mooij moest vooral de buitenaanvallers zoeken omdat de passing vaak niet optimaal was, maar die lieten hem in de eerste set zeker niet in de steek. De jonge Lex Pardon onderscheidde zich met een aantal uitstekende scores en RVV maakte het gaatje dat nodig was voor winst in de eerste set (25-20).

Tot halverwege de tweede set behield RVV het initiatief, maar daarna zakte de passing echt weg en daar profiteerde Kalinko van. Van Kruistum probeerde met wissels het tij te keren, maar de set was voor de bezoekers (21-25) en dus kon RVV weer opnieuw beginnen. Met name Samuel di Maggio liet tijdens zijn servicebeurten zien hoe je de passing van de tegenpartij onder zware druk kan zetten en forceerde daarmee en passant ook steeds een kleine voorsprong, die uiteindelijk net voldoende bleek voor een hernieuwde voorsprong (25-23).

In de vierde set waren de rollen weer helemaal omgedraaid. Kalinko schakelde met lastige services vakkundig de middenaanval van RVV uit en aangezien ook de buitenaanvallers van de thuisclub nauwelijks tot scoren kwamen, was er geen houden aan (15-25). En dus moest een vijfde set de beslissing brengen. Aanvankelijk leek Kalinko het goede niveau door te zetten, maar RVV stroopte de mouwen nog maar eens op en kwam via goed serveerwerk weer helemaal terug in de set. Bij de veldwissel (8-5) was al wel duidelijk dat RVV de wedstrijd toch uit het vuur ging slepen, want de voorsprong van drie punten bleef op de borden staan. Op 13-10 blokte Ken Rovers keihard de middenaanval van Kalinko af en een uit geslagen bal later was de set voor RVV (15-10).

Reactie niet mogelijk.