RVV verslaat Leython na knappe inhaalrace

Het duurde afgelopen vrijdag twee sets voordat de volleyballers van RVV in de gaten hadden dat er echt wel iets te halen viel tegen Leython DC. De knappe inhaalrace werd besloten met een 2-3 overwinning.

De Katwijkse formatie van Bart van Kruistum startte zeer wisselvallig. Goede scores werden te vaak afgewisseld met directe persoonlijke fouten. Tot 18-18 zorgde dat nog niet voor al te veel problemen dankzij de scorende Jelle Noest en Martin Verheij, maar daarna werd RVV serieus in de problemen gebracht door de prima serverende Leiderdorpers. De passing viel weg en daarmee ook de scores, waarna de set eenvoudig een prooi was voor Leython (25-20).

Van Kruistum besloot Gert Klok in te brengen om voor meer stabiliteit in de passing te zorgen. Scorend zakte RVV echter weg en de thuisclub liep uit naar 18-11. Vanaf dat moment leek RVV de schroom echt van zich af te gooien, want in alle opzichten lieten de Katwijkers plotseling een stijgende lijn zien. De achterstand brokkelde snel af en op 22-21 leek alles weer mogelijk. Opnieuw waren directe fouten er debet aan dat RVV alsnog naast setwinst greep (25-22).

Leython startte de derde set sterk, maar RVV had via het inbrengen van Ard de Mooij in de passing het juiste antwoord in huis. Vanaf dat moment stond de Katwijkse defensie als een huis en haakte RVV weer aan, zeker ook omdat Ken Rovers op het midden de juiste modus te pakken had. De Leiderdorpse blokkering kreeg geen vat meer op hem en blokkerend pakte Rovers ook zijn punten mee. In een bijzonder spannend slot greep RVV op 24-25 de laatste strohalm voor de winst (24-26).

Leython was de weg volledig kwijt en RVV leek tot 2-12 af te stevenen op een monsterscore in de vierde set. Maar net als onlangs tegen Punch lieten de mannen van Van Kruistum hun prooi in leven. Langzaam groeide bij de thuisclub het geloof dat de set nog niet was verloren en nadat RVV een zuiver punt niet kreeg van de verder uitstekende arbitrage, zakten de Katwijkers even ver terug. Na een time-out op 14-15 (!) gooide RVV de schroom van zich af en vanaf dat moment zat het publiek nog verder op het puntje van de stoel. Het inbrengen van Martin Verheij bleek aan RVV-zijde een gouden greep. De motor was snel warm en met harde dreunen zorgde hij voor de eerste twee setpoints. Die werden weggewerkt en Leython knokte zich zelfs naar een matchpoint, maar ook dat feestje ging niet door. Beide teams vochten zich het snot voor de ogen, maar Verheij deelde op 27-28 de genadeklap uit (27-29).

RVV rook bloed en Ard de Mooij zorgde er met zijn service voor dat de vijfde set nooit spannend werd (1-6). RVV beloonde zichzelf voor de getoonde veerkracht, want de winst kwam tegen de nummer drie van de ranglijst geen moment meer in gevaar (8-15).

Komende zaterdag 28 maart staat om 17.00 uur in de Boorsmazaal de kraker op het programma tegen Gemini Kangeroes. De Voorschotenaren hebben dit seizoen aangetoond over het sterkste team in de Promotieklasse C te beschikken en lijken onbedreigd op de titel af te gaan. RVV zal alles uit de kast moeten halen in een poging de koploper beentje te lichten.

Reactie niet mogelijk.