RVV verslaat VCS in spannende streekderby

De bomvolle Boorsmazaal ging er afgelopen zaterdag eens goed voor zitten. Streekgenoten RVV en VCS uit Sassenheim vochten deel twee uit van de volleybalderby in de Promotieklasse. Ook dit keer bleken de Katwijkers in een bijzonder spannende wedstrijd net iets sterker (3-1).

Ondanks het feit dat VCS met een smalle selectie was afgereisd naar Katwijk, maakten de bezoekers het de thuisclub heel lastig. Al snel stond RVV op achterstand (5-10), maar coach Bart van Kruistum schudde zijn mannen in een vroege time-out wakker, want vanaf dat moment was RVV de bovenliggende partij. Bij 12-12 was de achterstand al weggewerkt, waarna de Katwijkse formatie op setwinst afkoerste. Maar zo gemakkelijk ging dat dus niet, want VCS zette RVV onder druk in de passing en daar had de thuisclub het bijzonder lastig mee. De eerste twee setpoints waren voor RVV, maar ook VCS kreeg een kans op de setwinst. Die werd echter niet benut, waarna het op het derde setpoint voor RVV wel raak was (28-26).

Beide teams haalden een behoorlijk niveau, waarbij VCS maar geen vat kreeg op de middenaanval van RVV (Ken Rovers en Samuel di Maggio), terwijl het bij de bezoekers juist de buitenaanvallers waren die voor de punten zorgden. Ook Erik de Muinck was tegen zijn oude club met name scorend lekker op dreef. De overige drie sets waren daarom al even spannend als de eerste, waarbij RVV steeds het initiatief had. De thuisclub speelde de tweede set met goed en slim volleybal uit, al was het opnieuw erg close (25-23). En ook in set drie droop de spanning van de wedstrijd, omdat RVV verzaakte een ruime voorsprong (7-1) rustig uit te spelen. VCS knokte zich helemaal terug, maar die inhaalrace brak de Sassenheimers aan het eind van de set op. RVV kon weer versnellen en met 25-22 was de winst binnen.

De laatste set zorgde voor een prachtig kijkspel, met veel mooie aanvallen en goede reddingen in de verdediging. Het publiek genoot met volle teugen, al genoten de aanwezige Sassemers net iets meer. VCS pakte halverwege de set het initiatief en waar in de eerste set een voorsprong werd ingeleverd, was daar in de vierde set geen sprake van. RVV knokte voor wat het waard was, maar de scherpte uit de eerste drie sets ontbrak met name in de eindfase, waardoor VCS verdiend met een puntje aan de haal ging (19-25).

De komende twee weken is RVV vrij, op zaterdag 14 februari komt Kalinko H2 op bezoek in de Boorsmazaal. Tegen dat team speelde RVV de slechtste wedstrijd van het seizoen, dus zijn de mannen van Van Kruistum gebrand op revanche. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.