RVV verslaat VCS in spannende strijd (3-1)

In een bijzonder spannende confrontatie met VCS uit Sassenheim bleken de volleyballers van RVV afgelopen zaterdag over net iets meer killersmentaliteit te beschikken. Het leverde de Katwijkers in de eigen Boorsmazaal een zwaarbevochten 3-1 zege op.

De ongeschreven volleybalwet die zegt dat de set pas boven de 20 punten echt begint, kwam tot uiting in de streekderby, al ging die vlieger in de eerste set niet helemaal op. RVV startte ondanks de aanmoedigingen van onder meer een grote groep jeugdspelers met prachtige spandoeken, net als in de bekerwedstrijd tegen Kratos niet overtuigend genoeg en maakte te veel onnodige fouten. VCS maakte daar met goed spel prima gebruik van. De Sassenheimers, met oud-RVV’er Erik de Muinck in de gelederen, handhaafden het opgebouwde gat van vijf punten netjes tot boven de genoemde 20 punten en gaven de voorsprong niet uit handen (20-25).

Hetzelfde spelbeeld zette zich door in het begin van de tweede set, waardoor RVV opnieuw snel tegen een achterstand aankeek. Toch bleef RVV nu wel in het spoor van VCS en net op tijd begonnen naast Gert Klok ook Jelle Noest en Martin Verheij zich steeds nadrukkelijker te bemoeien met het scoren van punten. Op 21-22 viel Martijn Klinkenberg in om de verdediging van RVV te versterken, maar het jonge talent beschikt ook over een prima service. Met een schitterende ace zorgde hij voor 22-22 en dat bleek het kantelpunt in de wedstrijd. RVV nam het heft in handen en met wat geluk (een aanval via de netband) maakte Verheij de set meteen uit op het eerste setpoint (25-23).

De servicepassing van RVV onder leiding van libero Samuel di Maggio werd steeds stabieler, waardoor ook de middenaanval beter uit de verf kwam en spelverdeler Ron de Mooij zijn scorende mensen beter kon bedienen. Het team van Krasimir Filipov greep in de derde set het initiatief en wat VCS ook probeerde, RVV behield een kleine voorsprong. Met name buitenaanvallers Klok en Noest dreven de blokkering en verdediging van VCS regelmatig tot wanhoop met harde klappen en slimme scores. Toch vocht VCS zich boven de 20 weer keurig tot bij RVV. Sneu voor VCS en lekker voor RVV was daarom op het tweede setpoint een foute service van de bezoekers (26-24).

Met de 2-1 voorsprong bleek de strijd nog allerminst gestreden. RVV kwam er even niet doorheen en VCS nam halverwege de vierde set het initiatief weer even over van de Katwijkers. Die hadden op hun beurt geen trek in een tiebreak en boven de twintig was de thuisclub weer messcherp, mede dankzij enkele killblocks, waarbij de laatste van Robert de Vries zijn team de winst bezorgde (26-24).

Komende vrijdag speelt RVV uit bij de studenten van Punch H1, vorig seizoen nog de nummer twee van de Promotieklasse. De wedstrijd wordt gespeeld in het TU-sportcentrum in Delft en begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.