RVV zakt finaal door het ijs tegen Dosko

Als het thuispubliek na afloop discussieert over wie de minst slechte in het veld was, weet je dat er iets behoorlijk mis is gegaan. Na de simpel gewonnen eerste zet tegen Dosko zakten de volleyballers van RVV zaterdag volledig door het ijs en gingen de bezoekers met de dikverdiende zege aan de haal (1-3).

En RVV begon echt wel goed aan de wedstrijd. Met de nodige servicedruk en goede blokkering was de set al snel beslist, want RVV liet er geen gras over groeien. Halverwege was het gat al zeven punten en boven de twintig werd die zelfs nog iets uitgebouwd (25-17).

Niets wees erop dat de drie daaropvolgende sets zo ongeveer de slechtste sets van het seizoen zouden worden. Dosko ging echter met veel risico serveren en dat pakte geweldig uit voor de bezoekers. RVV zakte in de passing vooral in de tweede set weg naar een bedenkelijk dieptepunt. De Katwijkers kregen totaal geen vat op de service en via een beschamende 12-25 was de stand weer gelijk.

Met enkele wisselingen probeerde coach Nico Halsema zijn team weer op de rit te krijgen. De thuisclub herstelde halverwege de derde set zich enigszins in de passing, maar ook scorend bleef RVV ver onder haar niveau. Een serie van vier killblocks op rij kwam veel te laat om nog aanspraak te maken op setwinst (18-25).

RVV leek aan de beterende hand en tot halverwege de vierde set was het weer even een wedstrijd. Het bleek ijdele hoop want Dosko bleef goed spelen, terwijl RVV weer wegzakte. Na een reeks onnodige fouten die keihard werden afgestraft door de bezoekers, was ook de vierde set een kansloze missie voor RVV (18-25).

Ondanks de nederlaag heeft RVV nog altijd de meeste punten in de Promotieklasse, maar wel met meer wedstrijden gespeeld dan de meeste teams. Helaas is het bij de volleybalbond mogelijk om ongebreideld wedstrijden te verzetten, waardoor tegenstander Dosko bijvoorbeeld pas 12 wedstrijden heeft gespeeld en RVV al 15. Wie een beetje kan rekenen, ziet echter al snel dat maar liefst zes teams nog volop strijden om het kampioenschap, dus in die zin is er nog geen man overboord voor RVV. Het zal komende vrijdag 3 februari wel een stuk beter te moeten als de Katwijkers een goed resultaat willen halen bij een andere concurrent, Inter Rijswijk. De wedstrijd in de Marimbahal begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.