Slecht begin in 2013 voor Heren 1

En weer ging het bij Heren 1 mis tegen Zovoc H1. De Zoetermeerse tegenstander ging opnieuw verdiend met de overwinning aan de haal (1-3).

Het nieuwe jaar startte voor onze mannen daarmee niet als vooraf was gehoopt en misschien wel een beetje verwacht. Het team van Bart reeg de overwinningen in de eerste seizoenshelft immers aaneen. Het was dit keer wel een echte wedstrijd in de Boorsmazaal, waar dat in Zoetermeer wel anders was. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe, maar zoals zo vaak dit seizoen kon Heren 1 het tempo nog een beetje opvoeren boven de 20 en haalde de eerste set binnen (25-22).

De voortekenen van de problemen dienden zich in de eerste set al aan en kwamen steeds meer tot uiting in het verdere verloop van de wedstrijd. Beide teams maakten veel servicefouten en dat is precies wat juist H1 normaal als grote wapen heeft, zeker in de eigen Boorsmazaal. Daarbij kwam nog de regelmatig haperende servicepass en een zoekende blokkering, waardoor Zovoc steeds beter in de wedstrijd kwam, terwijl het bij H1 langzaam door de vingers glipte.

De tweede en derde set gingen naar de bezoekers (21-25 en 23-25), waarbij aangetekend moet worden dat het aan vechtlust zeker niet ontbrak bij het vlaggenschip, des te meer aan slimheid omdat de zwakke punten van Zovoc onvoldoende werden blootgelegd. Set nummer vier leek Heren 1 er weer helemaal in te geloven, de mannen namen meteen een voorsprong (6-2). Het bleek een laatste stuiptrekking, want waar Zovoc steeds via de blokkering scoorde, ging RVV stug door met het maken van onnodige fouten (19-25).

Als Heren 1 de nederlaag tegen Zovoc net zo goed verwerkt als voor de winterstop, is er zeker geen man overboord. Toen werd in de competitie een zegereeks neergezet van liefst elf wedstrijden. Aspasia H2 moet komende vrijdag het eerste slachtoffer worden van zo'n nieuwe reeks. De wedstrijd in sporthal De Ridderhof in Koudekerk aan den Rijn begint om 19.30 uur.

We willen als Heren 1 nog wel even van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die in de zaal aanwezig was om ons te steunen. Aan jullie lag het in ieder geval niet! Speciale dank aan Jan Verheij, die bijna iedere thuiswedstrijd van H1 fluit (en altijd even goed!), maar dat zaterdag bij liefst vier (!) wedstrijden deed. Hulde, Jan!!

Reactie niet mogelijk.