Slechte start RVV H1 in Promotieklasse

KATWIJK – De volleyballers van RVV H1 kenden afgelopen zaterdag een ronduit slechte competitiestart. De promovendus ging hard onderuit bij titelkandidaat Gemini Kangeroes H1 (4-0).

 

De volleybalmannen uit Katwijk wisten dat hen een pittige klus stond te wachten in Voorschoten, maar dat het verschil op sommige momenten zo groot was, daar kreeg coach Bart van Kruistum af en toe wel hoofdpijn van. Niet eens zozeer op volleybaltechnisch vlak, vooral strijdlust en de wil om er echt vol voor te gaan ontbraken in de eerste twee sets, die in recordtijd naar de thuisploeg gingen (25-13 en 25-10).

 

Serie
Dat ging in de derde set al wat beter en RVV kwam nog even op voorsprong, maar Gemini had haar zaakjes met name blokkerend en verdedigend heel goed op orde. Telkens bleek één goede serviceserie van de thuisclub voldoende om een gat te slaan en het verschil tot 25 vast te houden. Vanaf 12-12 was ineens 17-12 en wat RVV ook probeerde, de Voorschotenaren gaven geen krimp en bleven heel sterk spelen. De voorsprong werd zelfs nog iets uitgebouwd tot 25-17.

 

Beetje beter
De laatste set was er eentje om een beetje blij van te worden vanuit Katwijks perspectief. Niet vanwege de uitslag (25-18), maar het feit dat eindelijk het eigen scoringsniveau wat werd opgekrikt. De rust kwam weer in het eigen spel, waardoor de middenaanvallers vaker in stelling gebracht konden worden. Uiteindelijk bleek ook in deze set dat Gemini in alle facetten van het volleybal net een stapje verder is dan RVV. Halverwege de set sloeg de thuisploeg het beslissende gaatje en werd de set gedecideerd over de streep getrokken.

 

Van een titelkandidaat in bloedvorm verliezen is voor een promovendus geen schande, wel het gemak waarmee met name de eerste twee sets werden weggegeven. Komende zaterdag 5 oktober krijgt RVV H1 de kans om revanche te nemen, vooral ook op zichzelf. Delta H1 uit Delft komt op bezoek in de Boorsmazaal, de wedstrijd begint om 17.00 uur.

Verslag Gemini Kangeroes H1

Reactie niet mogelijk.