Slordig RVV H1 nipt onderuit bij Punch

Het lukte RVV afgelopen vrijdag niet om de winst mee naar huis te nemen uit Delft. De heren van Punch maakte in een zeer slordige volleybalwedstrijd net iets minder fouten en wonnen nipt met 3-2.

Van het bij vlagen prima spel van RVV van de afgelopen weken was bij de nummer twee van vorig seizoen weinig te merken. De Katwijkers maken er daarbij langzamerhand een slechte gewoonte van om slecht aan de wedstrijd te beginnen. Ook bij Punch liep RVV meteen achter feiten aan (6-1), want zowel passend als scorend kwam er weinig uit. Wat RVV echter ook beheerst, is om dat moment te herkennen en er een extra dosis werklust tegenaan te gooien. Halverwege de set was de achterstand weer gerepareerd en in de eindfase klapte de blokkering een paar keer uitstekend dicht (20-25).

Ook in het vervolg van de wedstrijd rommelden beide teams vaak maar wat aan, al rommelde Punch net wat beter in de tweede set (25-18) en RVV weer in de derde set (21-25). Lichtpunten bij RVV waren de beide middenaanvallers Ken Rovers en Robert de Vries. Waar het in de afgelopen wedstrijden vooral van de buitenaanval moest komen bij RVV, waren het dit keer de snelle ballen door het midden die veelvuldig werden gescoord.

Vastbesloten om het niet tot een vijfsetter te laten komen, stapte RVV het veld in voor de vierde set. De grootste dip moest echter nog komen, want Punch draaide de duimschroeven flink aan en RVV slaagde er niet in om dit te beantwoorden met goed spel. Al snel was het verschil opgelopen tot tien (!) punten en moest er na 25-14 toch een vijfde set aan te pas komen. Daarin startte RVV voor de verandering eens sterk en halverwege lagen de Katwijkers daarom op winstkoers (6-8). Slordige eigen fouten hielpen Punch weer helemaal terug in de set en die kans greep de thuisploeg met beide handen aan (15-12).

RVV kan zich komende zaterdag in de eigen Boorsmazaal revancheren, al zullen de mannen van Krasimir Filipov dan wel scherper moeten zijn, want met het Scheveningse Kalinko krijgt RVV opnieuw zeker geen makkie. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.