Slordig verlies vrouwen RVV tegen studenten SKC

De wedstrijd afgelopen vrijdagavond van de volleybalvrouwen van RVV tegen de studenten van SKC was er een met twee gezichten. Een zeer gemotiveerd SKC ging fel van start, zij hadden nog een appeltje te schillen tegen de RVV vrouwen van trainer/coach Bart van Kruistum. De 4-0 nederlaag in De Boorsmazaal stond hen nog scherp op het netvlies. Ondanks de waarschuwingen vooraf ging RVV veel te slap van start. Binnen een halfuur stond dan ook de stand van 2-0 in sets op het scorebord. De wil om te winnen ontbrak volledig bij RVV. Eindelijk wakker geschud ging de wedstrijd vanaf de derde set los en wist RVV heel knap de stand weer gelijk te trekken. Echter, in de vijfde set was SKC net even slimmer in de afwerking en trok daarmee aan het langste eind (3-2).

Er zijn van die momenten dat niets lukt, je in de passing staat te schutteren, de bal blind in het blok wordt geramd, men elkaar verwijtend aanstaart en niemand opstaat om de kar te trekken. Die momenten kenden de RVV-dames tijdens de eerste set in De Bloemerd te Leiderdorp. Zo’n set waarin zelfs een time out verspilde energie zou zijn geweest, eindigde in 25-10 voor SKC.

Een tweetal omzettingen met Sara Kraaij op de middenpositie en Mariëlle Noort als passer-loper bood in de tweede set enige soelaas maar was nog volstrekt ontoereikend om de ontketende vrouwen van SKC te beteugelen. Met name de service was een foutenfestival aan RVV-zijde. Het liet zien dat RVV nog steeds niet goed bij de les was (25-19). Het was dan ook een terechte vraag van coach Van Kruistum voor aanvang van de derde set of de dames er voor de meegereisde supporters nog een wedstrijd van wilde maken.

Met Paola Zizola, in het veld gekomen voor Jessie van Schie, werd met de moed der wanhoop de derde set begonnen. De energie die Zizola uitstraalde, werkte aanstekelijk op het team. Opeens begon de pass te lopen, was Amber Ouweneel dominant in de veldverdediging en werd er weer servicedruk ontwikkeld. Een aantal killing blocks van Sara Kraaij liet zien dat zij dit seizoen stappen maakt in haar ontwikkeling. Datzelfde geldt ook voor de 16-jarige en 1.83 meter lange Marit Wattel die met snoeiharde smashes door het midden angst bij de tegenstander wist in te boezemen. De slagkracht van Iris de Jong zowel op buiten als in de ’pipe’ maakte het grote verschil in de derde set die dan ook terecht met 20-25 werd gewonnen.

Eindelijk weer blije gezichten voor aanvang van de vierde set en onder het motto ‘never chance a winning team’ werd de vierde set met hetzelfde zevental gestart. Aan de hand van een zeer gedreven en temperamentvolle Zizola werd vol de aanval ingezet. En niet zonder succes, overweldigd door de dadendrang van RVV moest SKC met 12-25 het hoofd buigen voor RVV. De blosjes op de wangen van Mariëlle Noort spraken boekdelen. Haar dijk van een pass en dito aanval liet zien dat zij een onmisbare schakel in dit team is.

De vijfde set moest de kers op de taart worden maar helaas, een zwak begin van de vijfde set kostte te veel energie om aan te haken. Tot de stand van 11-10 kwam RVV bij, daarna was de koek op en won SKC uiteindelijk nog vrij gemakkelijk de vijfde set met 15-12 en was het 3-2 verlies voor RVV een feit.

Zaterdag 2 april aanstaande speelt dames 1 tegen Kalinko 2. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.