SOBERE OVERWINNING GEEFT RVV HEREN 1 WEER VERTROUWEN

De twee nederlagen op rij tegen Leython H2 (2e plek) en VCS H1 (3e plek) heeft het vertrouwen van RVV H1 geen goed gedaan.  Enige hoop op een promotie klasse werd hiermee de kop ingedrukt. De tegenstander van afgelopen weekeinde, Delta Heren 2 uit Delft, is de nummer 9 uit de competitie. Delta bleek een geschikte tegenstander wat vertrouwen te “tanken”. RVV versloeg de Delftenaren met 4-0 (setstanden:  25-15; 25-12; 25-22 en 25-16).

Trainer/Coach Martin Broere stuurde zijn mannen het veld in met de boodschap om de concentratie en het tempo van de de wedstrijd op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Gezien de geringe kwaliteit van de tegenstander konden de Katwijkse mannen alleen zichzelf in de weg lopen.

Zonder groots volleybaI te etaleren liet RVV zijn tegenstander ver achter zich. Met name de sprongservice van Gert Klok en het verdedigende werk van Ken Rovers was erg belangrijk voor de ploeg en zorgde bovendien voor het binnenhalen van de eerste twee sets.

Het wachten was op een moment van verslapping. In de derde set kwam er een korte fase waarin RVV het zichzelf moeilijk maakte. De spelverdeling werd even minder, de aanvallers hadden moeite om te scoren en trachten een doorbraak te forceren, wat resulteerde in veel individuele fouten. De gretige ploeg moest juist de rust bewaren en tegenstander de fouten laten maken. RVV herpakte zich en trok de set naar zich toe in een relatief krappe 25-22.

Na het verlies van de 3e set verzette Delta zich niet meer en leek zich te hebben neergelegd bij een 4-0 verlies. RVV speelde de set rustig uit met een schitterende botsing tussen Ken Rovers en Ard de Mooij als “grande finale”. Terwijl Rovers in de lucht hing voor een schitterende 3-meteraanval, liep de Mooij onder hem door voor een combinatie. De Mooij bracht de middenaanvaller uit balans, maar dat weerhield zijn teamgenoot er niet van om de wedstrijd met een snoeiharde aanval te eindigen.

Reactie niet mogelijk.