Sovicos maatje te groot voor dames RVV

Afgelopen vrijdag moest het geheel vernieuwde dames 1 van RVV in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen haar meerdere erkennen in de vrouwen van Sovicos. Anders dan de setstanden  (25-19, 25-18, 25-21 en 25-20) doen vermoeden, wisten de meiden van trainer/coach Bart van Kruistum zich kranig te weren.

RVV wist op voorhand al dat het een lastige klus aan de Steenwijklaan in Den Haag zou worden. Ervaring versus een piepjong RVV dames 1. Toch was daar in het begin van de wedstrijd weinig van te merken. Met een sterke servicebeurt van aanvoerster Jessie van Schie keek Sovicos al snel tegen een 6-1 achterstand aan en ontspon zich tot de stand 14-15 een aantrekkelijk volleybalgevecht. Daarna was de koek op bij RVV en individuele fouten leidden setverlies in. De tweede set liet een soortgelijk wedstrijdbeeld zien, waarin midspeelster Sharifa Nedd van Sovicos een ware plaag voor de blokkering van RVV bleek.

Toch liet RVV bij vlagen zien welke kwaliteiten zij in huis heeft. Aan de hand van sterk verdedigend werk van libero Amber Ouweneel en een ongrijpbare en onvermoeibare Anneleen van Dijk werd voortvarend de derde set ingegaan en keek Sovicos al snel tegen een 9-4 achterstand aan. Het liet bovenal zien dat RVV over karaktermeiden en heel veel ontluikende talenten beschikt. Een time-out van Sovicos moest er aan te pas komen om de aanvalsdriften van RVV te pareren. En ook hierna weer het zelfde euvel bij RVV, een haperende aanval en niet of weinig servicedruk bracht steeds de middenaanval van de thuisclub in stelling, die dat telkenmale bekwaam afrondde. Een lesje in effectiviteit bracht ook deze en de vierde set het verschil in ervaring haarscherp in beeld.

Niettemin, de kop is er af en met de getoonde vechtlust en teamspirit zullen de meiden van trainer/coach Bart van Kruistum de doelstelling ‘handhaving in de eerste klasse’ zeker gaan behalen.

Reactie niet mogelijk.