Sterk H1 verrast Aspasia bijna

Op een waardige manier het seizoen afsluiten. Dat was het devies dat coach Bart zijn mannen zaterdag meegaf voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat lukte met glans, want H1 maakte het nummer twee Aspasia H1 heel erg lastig (2-3).

Zoveel tegenstand had de ploeg uit Koudekerk a/d Rijn waarschijnlijk niet verwacht, aangezien onze heren een aantal weken geleden tijdens de heenwedstrijd (4-0-verlies) bijzonder matig voor dag kwamen. Aan de andere kant is H1 thuis altijd sterk, mede dankzij de ook nu weer volle tribunes en de daarbij behorende aanmoedigingen van het thuispubliek. Aspasia moest met 4-0 winnen om zeker te zijn van plek 2 en de daarbij behorende promotiwedstrijden, maar had kunnen weten dat dat sowieso een bijna onmogelijke opdracht zou worden, aangezien dat al jaren geen enkel team is gelukt in de Boorsmazaal.

Het moet echter gezegd dat Aspasia onze mannen in het begin van de set in leven liet door ontstellend zwak serveerwerk. En halverwege de set sloeg H1 toe dankzij goede services en dito blokkering. Een van de uitblinkers Ron bediende op de juiste momenten zijn scorende aanvallers Jelle en Martin en Aspasia kwam er niet meer aan te pas (25-21).

Het wedstrijdverloop vertoonde in de tweede en derde set hetzelfde spannende beeld. Het verschil werd nooit groter dan drie punten en het publiek zat standaard op het puntje van de stoel. Aspasia had in de tweede set steeds het initiatief, maar echt afstand nemen zat er niet in. H1 was blokkerend en verdedigend ijzersterk en zette met name de passer-lopers van Aspasia serverend onder druk. Op 20-23 leek het echter gedaan, maar de mannen van Bart knokten zich terug tot 23-23. Twee persoonlijke fouten deden H1 alsnog de das om (23-25).

De domper van het nipte setverlies bracht H1 niet in de war, integendeel. In de derde set had RVV tot ver in de set het initiatief dankzij een langzamerhand ontketende Martin. De blokkering van Aspasia kreeg nauwelijks vat op hem, maar wel op de servicepassing van H1. Want de bezoekers hadden vanaf halverwege de tweede set begrepen dat dat onderdeel serieus moest verbeteren om punten te halen. Een goede serie zorgde ervoor dat de RVV-voorsprong van drie punten opeens een achterstand was. Die voorsprong gaf Aspasia niet meer uit handen (22-25).

De vierde set werd er eentje om niet snel te vergeten vanuit RVV-oogpunt. Aanvallend kwam Aspasia steeds beter door, waarmee de runner-up richting de beslissende fase een gaatje sloeg. Op 19-24 waren daar de matchpoints en de zeker lijkende zege, maar RVV richtte zich nog een keer op. Erik zette met zijn service stevige druk op de passing van Aspasia, waardoor de Koudekerkers nauwelijks nog aan tot een fatsoenlijke aanval kwamen. En als dat al gebeurde, stond daar het blok met Martin en Ken. Laatstgenoemde killde direct drie aanvallen en als Aspasia de bal wel over het net kreeg, wist Ron feilloos Martin te vinden. Die leek op de diagonaal maar niet te kunnen missen en knalde H1 verrassend naar winst in de vierde set (26-24).

Wie het eerst een gaatje slaat, wint in de meeste gevallen de vijfde set. Die volleybalwijsheid bleef ook in de Boorsmazaal fier overeind. Aspasia sloeg meteen toe (2-6) en hoewel onze mannen vochten voor wat het waard was, zat winst er niet meer in (10-15).

Reactie niet mogelijk.