Sterke service en blokkering helpen RVV voorbij Kalinko

De volleybalmannen van RVV bewezen zichzelf afgelopen zaterdag in de Boorsmazaal een goede dienst tegen het sterke Kalinko. Dankzij prima services, een sterke blokkering en een veelvuldig scorend midden moesten de Scheveningers hun meerdere erkennen in de Katwijkse formatie (3-1).

Beide teams verschenen enigszins gehavend aan de start, maar RVV bleek het gemis van middenman Robert de Vries uitstekend op te kunnen vangen. Passer-loper Lex Pardon vulde zijn rol als middenblokkeerder heel goed in door zijn puntjes scorend en blokkerend mee te pakken en maakte in de eerste set bovendien het verschil met zijn service. Tot halverwege gaven beide teams elkaar niets toe, totdat Pardon aan service kwam. Zonder pardon serveerde hij zijn team richting setwinst (25-20), waarbij de invalbeurt van Martijn Klinkenberg niet onbenoemd mag blijven. Spottend werd hij door de Scheveningers onthaald als ‘mini van de week’, maar de kleine passer-loper nam tot grote hilariteit van iedereen bij RVV ondubbelzinnig wraak door zijn eerste set-up meteen keihard langs het blok te beuken.

Grote uitblinker bij RVV was echter Ken Rovers, die ondanks een weekje griep niet te stoppen was door blokkering en verdediging van Kalinko en ook blokkerend heel veel punten scoorde. Inet als in het eerste bedrijf ontwikkelde het team van Krasimir Filipov in de tweede en derde opnieuw veel servicedruk en Kalinko slaagde er niet in om zich eraan te ontworstelen. De passing en verdediging bij RVV stond ook deze sets goed, waardoor spelverdeler Ron de Mooij het de blokkering en verdediging van Kalinko met gevarieerd spel bijzonder lastig maakte. Met 25-21 en 25-19 was de winst in ieder geval voor RVV.

Waar RVV er de laatste wedstrijden een gewoonte van maakte om iedere set slecht te beginnen, was ook daar zeker geen sprake van tegen Kalinko. Net als in de voorgaande sets schoten de Katwijkers ook in de laatste set uit de startblokken en stond er al snel een ruime voorsprong op het scorebord (7-2). Vanaf dat moment kwam de klad erin bij RVV en de Scheveningers roken hun kans. De servicedruk werd opgevoerd door de bezoekers en RVV was veel te lang niet in staat een oplossing te vinden. Filipov probeerde met wissels het tij nog te keren, maar de achterstand bleek te groot (18-25).

Door de overwinning doet RVV keurig bovenin mee in de Promotieklasse, al geeft de stand nog altijd een vertekend beeld omdat nog lang niet iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld. Komend weekend is RVV vrij, op vrijdag 27 november staat om 21.00 uur de uitwedstrijd tegen Castellum in Alphen a/d Rijn op het programma.

De dames van RVV spelen komende zaterdag 21 november in de eigen Boorsmazaal om 17.00 uur tegen het tweede team van DVC.

Reactie niet mogelijk.